Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Amazon: Απογοήτευσε με τα έσοδα τριμήνου και τo guidance της

Andy Jassy, CEO Amazon

Andy Jassy, CEO Amazon

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα τριμήνου που ανακοίνωσε η Amazon.com με τις μετοχές της εταιρείας να υποχωρούσαν περισσότερο από 6% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Παράλληλα, εξέδωσε ασθενέστερη από το αναμενόμενο πρόβλεψη για την τρέχουσα περίοδο.

Ειδικότερα η Amazon ανέφερε έσοδα 147,98 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 148,56 δισ. δολαρίων ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης για κέρδη 1,03 δολάρια ανά μετοχή.

Η Amazon προέβλεψε τα έσοδα για το τρέχον τρίμηνο να κυμαίνονται μεταξύ 154 και 158,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει αύξηση 8% έως 11% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο πέρυσι. Το μεσαίο σημείο του εύρους προβλέψεων της Amazon ήταν 156,25 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών να είναι στα 158,24 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία αναμένει ότι τα λειτουργικά έσοδα του τρίτου τριμήνου θα κυμαίνονται από 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια την περσινή περίοδο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του StreetAccount προέβλεψαν λειτουργικά έσοδα τρίτου τριμήνου στα 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δραστηριότητα cloud της Amazon, Amazon Web Services (AWS), ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 19% στα 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για 25,95 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Apple: Ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις παρά τη μείωση των πωλήσεων στην Κίνα

Snap: Απογοήτευση στους επενδυτές για την αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο

Intel: Κόβει το 15% του εργατικού της δυναμικού