Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ALUMIL: Αύξηση 221,4% των καθαρών κερδών στα €9,0 εκατ. το α΄ εξάμηνο

Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος Alumic

Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος Alumil

Η ALUMIL συνεχίζει την σταθερά αναπτυξιακή της πορεία το πρώτο εξάμηνο του 2024, διατηρώντας τη δυναμική της και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της, παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις και το ρευστό διεθνές οικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η πορεία του Ομίλου

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος σημείωσε αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 9,7%, αγγίζοντας τα 214,8 εκατ. ευρώ για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με τα 195,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2023.

Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 25,9%, φτάνοντας τα 57,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 45,9 εκατ. ευρώ το 2023 ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 12,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 152,1% από τα 4,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 9,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 221,4% σε σχέση με τα 2,8 εκατ. ευρώ της περασμένης χρονιάς.

Αυτή η αύξηση αντανακλά τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών και των λειτουργιών του Ομίλου, το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της ALUMIL, την ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της ALUMIL, και μάλιστα κυρίως αυτά των υψηλών προδιαγραφών με τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 26,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 51,2% έναντι των 17,2 εκατ. ευρώ το 2023. Η αύξηση αυτή αποδεικνύει την επιτυχημένη διαχείριση μέσα και από την αυξημένη απόδοση των επενδύσεων του Ομίλου.

Η πορεία της Εταιρείας

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας αυξήθηκε κατά 2,4%, φτάνοντας τα 130,4 εκατ. ευρώ το 2024 από τα 127,3 εκατ. ευρώ το 2023. Η κερδοφορία της Εταιρείας αυξήθηκε σημαντικά, χάρη στην αναβάθμιση των λειτουργικών διαδικασιών, την επένδυση στην καινοτομία και την αυξημένη αποδοτικότητα.

Το μικτό κέρδος σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 37,8%, φτάνοντας τα 23,7 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 17,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2023. Η ισχυρή αυτή άνοδος αποδεικνύει την αποτελεσματική τιμολογιακή πολιτική και τη συνεχή βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής.

Τα κέρδη προ φόρων της Εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 5,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 38,9% έναντι των 3,6 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2023. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν άνοδο 37,0%, φτάνοντας τα 3,7 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 2,7 εκατ. ευρώ το 2023.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Εταιρείας σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση 70,1%, φτάνοντας τα 13,1 εκατ. ευρώ, έναντι των 7,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η αύξηση αυτή επιβεβαιώνει την ισχυρή οικονομική απόδοση και επιβραβεύουν την υλοποίηση στρατηγικών δράσεων για την ορθή χρήση των λειτουργικών στοιχείων.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

“Το 2024 αποδεικνύεται μια εξαιρετική χρονιά για την ALUMIL, παρά τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες προκλήσεις και τις μεταβολές στην αγορά. Η αύξηση των πωλήσεών μας κατά 15,2% σε όγκο και κατά 9,7% σε αξία το Α’ εξάμηνο του έτους και η άνοδος των καθαρών κερδών κατά 221,4% σε σχέση με το 2023, αποτελούν ξεκάθαρη ένδειξη ότι η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς”, επισημαίνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Μυλωνάς, τονίζοντας ότι “μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητα, καταφέραμε να αυξήσουμε τις επιδόσεις μας και να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε διεθνές επίπεδο, επιβεβαιώνοντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο του αλουμινίου”.

“Το 2024 είναι χρονιά-ορόσημο για εμάς, καθώς επενδύουμε εντατικά στην καινοτομία και στην αυτοματοποίηση. Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουμε στις γραμμές παραγωγής τόσο διέλασης αλουμινίου όσο και βαφής , η λειτουργία της νέας μας ρομποτικής αποθήκης και οι αυτοματοποιημένες γραμμές συσκευασίας και παραγωγής, αυξάνουν την παραγωγικότητά μας και μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα” υπογραμμίζει ο κ. Μυλωνάς επισημαίνοντας ότι “συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις επενδύσεις μας με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου”.

“Στόχος μας είναι να πρωτοπορούμε στον κλάδο, όχι μόνο μέσω της αύξησης των μεγεθών μας, αλλά και μέσω της εφαρμογής βιώσιμων πρακτικών και τεχνολογιών αιχμής” καταλήγει ο κ. Μυλωνάς, σημειώνοντας πως “ κοιτώντας μπροστά, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας με σεβασμό στο περιβάλλον και με καινοτομία στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας.”

Ανάπτυξη και Στρατηγικές Επενδύσεις

Η ALUMIL συνεχίζει με δυναμισμό την υλοποίηση των στρατηγικών της επενδύσεων εντός και εκτός Ελλάδος, για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας, αλλά και την αντιμετώπιση των περιορισμών που θέτει η ΕΕ και την επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της. Οι επενδύσεις αυτές, οι οποίες περιλαμβάνουν την αυτοματοποίηση των γραμμών παραγωγής, τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και την αύξηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και logistics, υποστηρίζουν τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί η εταιρεία.

Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην καινοτομία και την αυτοματοποίηση, τη ρομποτική υποστήριξη παραγωγικών διαδικασιών, αποθήκευσης και διακίνησης , την ψηφιοποίηση και ανάπτυξη δικών της εξειδικευμένων πλατφορμών και εφαρμογών πληροφορικής εσωτερικά, αλλά και πλατφορμών ψηφιακών εφαρμογών για χρήση ακόμα και με έξυπνα κινητά από τους συνεργάτες της και τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες υποδομές της, ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτή την αναπτυξιακή πορεία και τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, η ALUMIL προχωρά με αυτοπεποίθηση στην υλοποίηση των στόχων της για το 2024, εστιάζοντας στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της.

Διαβάστε επίσης

Space Hellas: Αύξηση 34,5% στον κύκλο εργασιών το α΄ εξάμηνο – Στα 9,3 εκατ. τα EBITDA

Intracom: Κέρδη προ φόρων 5,5 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

Intrakat: Στα €533 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α’ εξάμηνο – Εντυπωσιακή αύξηση των EBITDA κατά 307%