• Business

    Alphabet: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Για πρώτη φορά πάνω από 10 δισ. τα έσοδα από το Cloud

    Sundar Pichai, CEO Alphabet και Google

    Sundar Pichai, CEO Alphabet και Google


    Αύξηση 14% σημείωσαν τα έσοδα της Alphabet στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ειδικότερα, τα έσοδα τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 84,74 δισ. δολάρια, έναντι 84,19 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της LSEG.

    Τα κέρδη της μητρικής της Google διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο σε 1,89 δολάρια ανά μετοχή,  έναντι 1,84 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Η εταιρεία ανέφερε έσοδα από διαφημίσεις ύψους 64,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων — από 58,14 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Τα έσοδα από τις Υπηρεσίες Google ανήλθαν στα 73,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από 66,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

    Τα έσοδα από το google cloud διαμορφώθηκαν για πρώτη φορά πάνω από τα 10 δισ. δολάρια, στα 10,35 δισ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγω σε έρευνα του StreetAccount 10,20 δισ. δολάρια.

    Αντίθετα, τα έσοδα από διαφημίσεις του YouTube διαμορφώθηκαν στα  8,66 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 8,93 δισ. δολάρια.

    Η μονάδα ”Άλλα στοιχήματα” της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει την εταιρεία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων Waymo, απέφερε 365 εκατομμύρια δολάρια, από 285 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Νευρικότητα και απώλειες εν αναμονή των αποτελεσμάτων από Alphabet και Tesla

    Alpha Bank: Νέος Deputy CEO ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου – Ο Βασίλης Κοσμάς νέος Chief Financial Officer

    Eurobank: Από 31 Ιουλίου η έναρξη καταβολής του μερίσματος €0,088 ευρώ/μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ