• Business

    Alphabet (Google): Κοντά σε εξαγορά μαμούθ $23 δισ. – Η μεγαλύτερη του τεχνολογικού γίγαντα

    • Bloomberg
    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι


    Κοντά στην εξαγορά της startup Wiz βρίσκεται η μητρική της Google Alphabet, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομο που γνωρίζει το θέμα.

    Καθώς η συναλλαγή θα μπορούσε να φτάσει τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, η Wiz θα ήταν το μεγαλύτερο απόκτημα του τεχνολογικού γίγαντα μέχρι σήμερα.

    Ωστόσο, το άτομο που γνωρίζει το θέμα ανέφερε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να είναι ατελέσφορες.

    Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες πραγματοποιούνται μετά από τις προσπάθειες της Alphabet για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης σχέσεων πελατών HubSpot, την οποία ανέφερε το Bloomberg News την περασμένη εβδομάδα.

    Όπως συνέβη και με τη συμφωνία HubSpot, μια πιθανή εξαγορά τόσο μεγάλη όσο αυτή της Wiz είναι ασυνήθιστη για ένα κολοσσό τεχνολογίας όπως η Alphabet, δεδομένου του αυξημένου ελέγχου που αντιμετωπίζει η εταιρεία από τις ρυθμιστικές αρχές της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

    Σημειώνεται ότι η Google αντιμετωπίζει ήδη αρκετές προκλήσεις σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου την κατηγορεί για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην ηλεκτρονική αναζήτηση και μια άλλη σχετικά με τα εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης.

    Την ίδια στιγμή, η Alphabet έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στην επιχείρηση πελατών της στο cloud, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς πιο παραγωγικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

    Παρόλο που η Google εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τη Microsoft και την Amazon.com στην αγορά του cloud computing, η εταιρεία ανέφερε ότι η μονάδα cloud της ήταν κερδοφόρα σε διαδοχικά τρίμηνα, μετά από χρόνια απωλειών.

    Ωστόσο, η εξαγορά της Wiz, μιας εταιρείας cloud και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θα μπορούσε να βοηθήσει την Google να φτάσει τη Microsoft και την Amazon σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά cloud.

    Η Wiz με έδρα τη Νέα Υόρκη συνδέεται με παρόχους αποθήκευσης cloud, όπως το Amazon Web Services και το Microsoft Azure, αναζητώντας και αφαιρώντας τους κινδύνους ασφαλείας.

    Ιδρύθηκε το 2020 και έχει αποτιμηθεί σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια ενός γύρου χρηματοδότησης τον Μάιο, που προσέλκυσε επενδυτές όπως οι Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners και Thrive Capital.

    Με 900 εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ασία και το Ισραήλ, η Wiz έχει αναφέρει ότι σχεδιάζει να προσθέσει 400 εργαζόμενους παγκοσμίως το 2024.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alphabet: Νέα CFO η Ανάτ Ασκενάζι

    Microsoft vs Google: Απολύσεις, επενδύσεις, κέρδη-ρεκόρ και στο βάθος… τεχνητή νοημοσύνη

    Google: Μεγάλη επένδυση $2 δισ. στη Μαλαισία – Στα «χνάρια» της Microsoft ο τεχνολογικός κολοσσός



    ΣΧΟΛΙΑ