Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Alpha Bank: Η Citigroup αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε Buy – Τι προβλέπει για τα κέρδη

Alpha Bank

Alpha Bank

Θετική είναι η πρόβλεψη της Citigroup για την πορεία της μετοχής Alpha Bank, καθώς εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη της τράπεζας για το 2016 θα διαμορφωθούν τελικά στα 106,4 εκατ. ευρώ.

Η Citigroup διατηρεί την τιμή-στόχο των 2,5 ευρώ για τη μετοχή, ωστόσο προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασης σε Buy.

Όπως τονίζει ο διεθνής οίκος, ο δείκτης κεφαλαίων CET 1 της τράπεζας είναι ο μεγαλύτερος στον κλάδο, κάτι που επιτρέπει στην Alpha να είναι «επιθετικότερη» σε διαγραφές και αναδιαρθρώσεις δανείων.

Όπως σημειώνει η Citigroup στο τελευταίο της report, παρά την χαμηλότερη άνοδο που παρουσιάζει η εικόνα της μετοχής σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες, η Alpha Bank θα μπορέσει να καλύψει τελικά το «κενό» των αποδόσεων.

Η μετοχή της Alpha ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου στο 1,8 ευρώ.

Τα νέα από την Citigroup έρχονται λίγο μετά την  αναβάθμιση του outlook των ελληνικών τραπεζών στο οποίο προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, παραθέτοντας ως βασικές αιτίες την βελτίωση της κερδοφορίας και της χρηματοδότησής τους, παρά τα προβλήματα με τα «κόκκινα δάνεια» και τις περιορισμένες ευκαιρίες χορήγησης δανείων.

Η Moody’s αναβάθμισε τις προοπτικές από αρνητικές σε σταθερές για το αξιόχρεο των τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Moody’s: Αναβαθμίζει σε σταθερό το outlook για τις ελληνικές τράπεζες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: UBS: Το τρένο του ράλι δεν έχει χαθεί στις αγορές 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Smart Money: συνεχίζει να εκπλήσσει το 10ετες Ελληνικό ομόλογο