• Business

    Allianz: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων το τρίτο τρίμηνο – Συνεχίζονται οι εισροές της Pimco

    • Bloomberg
    Oliver Baete CEO Allianz

    Oliver Baete CEO Allianz


    Η Allianz ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς ο γιγάντιος διαχειριστής ομολόγων της, η Pacific Investment Management (PIMCO) συνέχισε να προσελκύει νέα κεφάλαια.

    Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου μειώθηκαν κατά 15% στα 3,47 δισ. ευρώ (3,7 δισ. δολ.), καλύτερα από τις προβλέψεις για 3,26 δισ. ευρώ.

    Η Pimco προσέλκυσε 10 δισ. ευρώ από εξωτερικούς πελάτες το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο εισροών.

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον στόχο της για κέρδη περίπου 14,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το έτος, παρόλο που η ασφαλιστική της δραστηριότητα αντιμετωπίζει δυσχέρειες λόγω απαιτήσεων από φυσικές καταστροφές.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Baete, του οποίου η θητεία μόλις παρατάθηκε έως το 2028, πλησιάζει το περσινό κέρδος ρεκόρ και πιθανώς να το ξεπεράσει.

    Έχει επικεντρωθεί σε μικρότερες συμφωνίες για τον εξορθολογισμό των εργασιών και έμεινε μακριά από μεγαλύτερες εξαγορές, επιτρέποντάς του να επιστρέψει δισεκατομμύρια ευρώ στους επενδυτές μέσω επαναγορών μετοχών και αύξησης μερισμάτων.

    Ο Baete είναι πιθανό να θέσει νέους μεσοπρόθεσμους στόχους το επόμενο έτος.

    Τα λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου στον κλάδο ασφάλισης ακινήτων-ατυχημάτων μειώθηκαν κατά 25%, πτώση που η εταιρεία απέδωσε στο «εξαιρετικά υψηλό επίπεδο απαιτήσεων από φυσικές καταστροφές».

    Τα κέρδη στον κλάδο ασφάλισης ζωής και υγείας μειώθηκαν κατά 4,9%.

    Οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την Ευρώπη το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων των χαλαζόπτωσης στη βόρεια Ιταλία, οδήγησαν σε ρεκόρ τις πληρωμές ασφάλισης στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση του κλάδου.

    Winning Streak | Pimco clients add money for third consecutive quarter
    Για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο σημειώθηκαν εισροές κεφαλαίων στην Pimco

    Οι εισροές της Pimco βασίστηκαν σε στρατηγικές σταθερού εισοδήματος, αφού οι πελάτες απέσυραν περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι μετά από μια ιστορική καταστροφή των ομολόγων.

    Ο CFO της Allianz, Giulio Terzariol, εκτιμά ότι οι εισροές θα επιταχυνθούν καθώς τα επιτόκια πλησιάζουν στο απόγειό τους, γεγονός που κάνει τα ομόλογα πιο ελκυστικά.

    «Θα περίμενα ότι θα δούμε εισροές αρκετά ισχυρές στο μέλλον», είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής, οι επενδυτές εξακολουθούν να μένουν στο περιθώριο.

    Η εταιρεία απέφυγε να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, καθώς μεταβαίνει σε νέο οικονομικό διευθυντή.

    Ο Terzariol, ο οποίος κατείχε τον ρόλο από το 2018, θα μετακινηθεί στην ιταλική Assicurazioni Generali SpA τον επόμενο χρόνο. Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα επαναγοράς, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

    «Θα μιλήσουμε για την κατανομή του κεφαλαίου μας ξανά τον Φεβρουάριο», είπε ο Terzariol. Η Allianz έχει προγραμμαίσει να ανακοινώσει τα κέρδη ολόκληρου του έτους αυτόν τον μήνα.

    Μεταξύ των μικρότερων συμφωνιών που ανακοίνωσε φέτος ο όμιλος είναι η εξαγορά της εταιρείας ασφάλισης ζημιών Tua Assicurazioni της Generali για 280 εκατομμύρια ευρώ, η πώληση μεριδίου 51% στην Allianz Saudi Fransi και η πώληση μειοψηφικού μεριδίου στην CPIC Fund Management Co.

    Διαβάστε ακόμη:

    Allianz ΑΕΔΑΚ & Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ενοποιήθηκαν και χτίζουν το αύριο των επενδυτικών λύσεων

    Allianz: Πώς η νέα πράξη της ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των ιδιοκτητών οχημάτων

    Nestle: Νέες επενδύσεις $44 εκατ. στην Ουκρανία εν καιρώ πολέμου – Πώς επιβιώνουν οι εργαζόμενοι



    ΣΧΟΛΙΑ