Στο παρά πέντε των εκλογών, η κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές αλλαγές, σε ό,τι αφορά στις διοικήσεις σε ΔΕΚΟ, πάντα σε συνεργασία με το υπερταμείο.

Οι πρώτες αλλαγές θα γίνουν εμφανείς ήδη από την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται η τοποθέτηση νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη ΕΥΔΑΠ.

Αρχής γενομένης της ΕΥΔΑΠ, θα ακολουθήσουν οι αλλαγές πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, αλλά και αλλαγές στην ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αντικαταστάτη του Ιωάννη Μπενίση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αναμένεται να αποτελέσει ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΠΑ. Ταυτόχρονα, για τη θέση του προέδρου της ΕΥΔΑΠ προορίζεται έτερο στέλεχος, με καριέρα στο εξωτερικό. Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι, στις παρούσες αλλαγές, το υπερταμείο προσπαθεί να δώσει τεχνοκρατική χροιά.

Αξιοσημείωτο στην όλη διαδικασία είναι το γεγονός ότι, για τις θέσεις, όπου θα πραγματοποιηθούν αλλαγές προσώπων, δεν έχει γίνει προκήρυξη, γεγονός που ενισχύει τις φωνές, που υποστηρίζουν ότι υπάρχει αδιαφάνεια στην όλη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, στελέχη από το υπερταμείο υποστηρίζουν ότι η διεκπεραίωση των αλλαγών γίνεται με τη συνδρομή εταιρειών συμβούλων, ειδικών σε θέματα προσωπικού, που έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα έγινε γνωστή και η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ, Ι. Κρεστενίτη.

Η παραίτηση του κ, Κρεστενίτη, μάλιστα, θορύβησε πολλούς, που υπονόησαν ότι είναι περίεργος ο χρόνος της απόφασής του, με το σκεπτικό ότι δεν παραιτήθηκε ούτε όταν υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από την πολυήμερη διακοπή της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2018. Ο κ. Κρεστενίτης δεν εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση, με την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ με μοναδικό θέμα τον διορισμό νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, στη ΔΕΗ προωθείται η αλλαγή πέντε μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, η θητεία των οποίων λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.