Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Alibaba: Κέρδη και τζίρος κατώτερα των προβλέψεων – Βουτιά 4% η μετοχή

Michael Evans, πρόεδρος alibaba group (Πηγή: alibabagroup.com)

Αισθητά κατώτερα των εκτιμήσεων ήταν τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη της Alibaba στο τελευταίο της τρίμηνο, καθώς ο κινεζικός κολοσσός συνεχίζει να δυσκολεύεται απέναντι στον αυξημένο πλέον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει ο βασικός του κλάδος της, του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκλήρωσε τον Ιούνιο η Alibaba ανακοίνωσε ότι ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 243,24 δισ. γουάν (34,01 δισ. δολάρια) έναντι της μέσης πρόβλεψης των αναλυτών ότι θα έφτανε τα 249,05 δισ. γουάν.

Παρομοίως, τα καθαρά κέρδη του κινεζικού κολοσσού κινήθηκαν στα 24,27 δισ. γουάν την ώρα που η αγορά περίμενε να παρουσιάσει κερδοφορία ύψους 26,91 δισ. γουάν.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά τις ανακοινώσεις η μετοχή της Alibaba στις ΗΠΑ διαπραγματεύεται με απώλειες άνω του 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Διαβάστε επίσης:
Walmart: Υπέρβαση των προβλέψεων, αναβάθμιση του outlook και ισχυρό ράλι 6,5% η μετοχή

Δένδιας από την Τήνο: «Κάθε ημέρα η πατρίδα μας γίνεται ισχυρότερη, δυνατότερη, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας»

Μεσανατολικό: Ξεκίνησαν στην Ντόχα οι συνομιλίες για την επίτευξη μιας εκεχειρίας στη Γάζα