• Business

    Αλέξανδρος Μάνος (Netcompany-Intrasoft): Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης το 2023

    Αλέξανδρος Μάνος, CEO Intrasoft

    Αλέξανδρος Μάνος, CEO Intrasoft


    Με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, τόσο σε έσοδα όσο και σε κερδοφορία αναμένεται να κλείσει η χρονιά για την Netcompany-Intrasoft, η οποία συνεχίζει να παίρνει σημαντικά έργα στο εξωτερικό και κυρίως στην Ευρώπη, ενώ προχωράει τα προς υλοποίηση ψηφιακά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα.

    Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft Αλέξανδρος Μάνος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου EmTech Europe, σημείωσε ότι στο εξωτερικό η εταιρεία πάει πολύ καλά, εστιάζοντας κυρίως στην Ευρώπη, βλέπουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, ενώ και στην Ελλάδα προχωρούν τα έργα ψηφιοποίησης που έχει αναλάβει.

    Επίσης σημείωσε ότι η εταιρεία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη καθώς συνεχίζει να προσθέτει προσωπικό. Μόνο το 2023 πρόσθεσε 650 άτομα, φτάνοντας έτσι τα 3.300, ενώ μαζί με του Δανούς της Netcompany, ο αριθμός του προσωπικού ξεπερνάει τα 8.000.

    Με όχημα τα ψηφιακά έργα, η  Netcompany-Intrasoft στο 9μηνο, έχει τζίρο 204 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 25%, με την λειτουργική κερδοφορία να διαμορφώνεται στα 23 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 37%, και τα προ φόρων κέρδη να αυξάνονται κατά 30% στα 13,7 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Παρά την κρίση που επικρατεί, γίνονται ακόμα κάποια έργα ωστόσο με εξαίρεση την Σαουδική Αραβία, δεν περιμένει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών από αυτή την αγορά σημειώνει ο ίδιος.

    Τα ψηφιακά έργα

    Η Netcompany-Intrasoft διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ψηφιοποίηση του δημοσίου, καθώς έχει αναλάβει να υλοποιήσει σημαντικά έργα, τα οποία  βρίσκονται σε κομβικό σημείο αυτή τη περίοδο.

    Ένα από αυτά είναι το έργο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης», που η εταιρεία ανέλαβε την υλοποίηση της Β Φάσης του εν λόγω project, αξίας 37 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι είχε αναλάβει και την Α Φάση του έργου, συνολικής αξίας 16 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες η σύμβαση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με το αμέσως επόμενο διάστημα να μπαίνουν και οι τελικές υπογραφές για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

    Επίσης η Netcompany-Intrasoft σε κοινοπραξία με την Qualco έχει αναλάβει μέρος της σύμβασης για την ψηφιοποίηση των αρχείων του ΕΣΥ ενώ προς υλοποίηση είναι και το μεγάλο έργο για την ψηφιοποίηση αρχείων πολεοδομικής πληροφορίας, που ΄το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα εμφανίζεται ως ανάδοχος η ένωση εταιρειών Vodafone – Netcompany Intrasoft – Nova.

    Το έργο αυτό αφορά στην ψηφιοποίηση, ψηφιακή καταχώρηση, αρχειοθέτηση και γεω-κωδικοποίηση, των φακέλων   αδειών δόμησης που υπάρχουν στις Υπηρεσίες Δόμησης.

    Όχημα για τις επιχειρήσεις η Τεχνητή Νοημοσύνη

    Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης EmTech Europe, ο κ. Μάνος τόνισε ότι «με την τεχνητή νοημοσύνη αυτό που σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε είναι ταχύτητα και ακρίβεια», ενώ είναι επίσης χρήσιμο για διαδικασίες που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση.

    «Αν δώσουμε όλη αυτή τη δουλειά στις μηχανές, οι άνθρωποι μπορούν να επικεντρωθούν σε δημιουργικές εργασίες, περίπλοκα ζητήματα, να σκέφτονται outside of the box ή να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται συναισθηματική νοημοσύνη».

    Ο κ. Μάνος υπογράμμισε ότι οργανισμοί που θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθούν ότι λαμβάνεται μέριμνα για τη διακυβέρνηση και την ασφάλεια των δεδομένων τους, κάτι που απαιτεί προγραμματισμό και χρόνο. «Ένα εργαλείο είναι τόσο καλό όσο εκείνος που το χρησιμοποιεί», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαθανάσης: Διπλό αίτημα πληρωμής για το Ταμείο Ανάκαμψης μέσα στο 2024

    Στο Eurogroup ο Κωστής Χατζηδάκης – Στο επίκεντρο οι τιμές ενέργειας

    Επίδομα Παιδιού: Κλείνει απόψε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ