Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Alberta Ferretti: Μετά από 43 χρόνια αποχωρεί από τη θέση της creative director του ομώνυμου brand

H Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο Amy Jackson με την Alberta-Ferretti

H Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο Amy Jackson με την Alberta-Ferretti (Πηγή: Facebook)

Παραιτείται από τη θέση της creative director του brand της η ιταλίδα σχεδιάστρια Alberta Ferretti μετά από 43 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου μόδας Aeffe.

Η νέα δημιουργική διευθύντρια του οίκου Alberta Ferretti θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, σημείωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η Ferretti θα διατηρήσει τον ρόλο της ως αντιπρόεδρος της Aeffe.

«Πιστεύω ότι σε αυτό το σημείο της καριέρας μου είναι μια σωστή και συνειδητή επιλογή να ανοίξω τον δρόμο για ένα νέο κεφάλαιο για τo brand που ίδρυσα και που θα συνεχίσει να φέρει το όνομά μου», δήλωσε η Ferretti.

Σημειώνεται ότι η ανοιξιάτικη καλοκαιρινή συλλογή που παρουσίασε το brand την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου, ήταν η τελευταία που έφερε την υπογραφή της.

Αγώνας για ανάκαμψη

Το α’ εξάμηνο του έτους, η επωνυμία Alberta Ferretti αντιπροσώπευε περίπου το 7% των συνολικών εσόδων του ομίλου.

Την ίδια στιγμή, η Aeffe, η οποία διαθέτει επίσης τα εμπορικά σήματα Philosophy di Lorenzo Serafini, Moschino και Pollini, αγωνίζεται να αναζωπυρώσει τις πωλήσεις και την κερδοφορία της.

Ο οικογενειακός όμιλος σημείωσε καθαρή ζημιά 20 εκατομμυρίων ευρώ τους πρώτους έξι μήνες του έτους και τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση.

«Η Aeffe θα προχωρήσει σε μια προσεκτική και σε βάθος ανάλυση των ρόλων και των λειτουργιών των διαφόρων τμημάτων, με στόχο την εσωτερική αναδιοργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού της, προκειμένου να διασφαλιστεί ολοένα και μεγαλύτερη αποδοτικότητα», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η μετοχή της Aeffe σημείωνε άνοδο 3,43% στις 13:41 ώρα Ελλάδος την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: 

Levi’s: Απομακρύνεται ο στόχος για έσοδα έως $10 δισ. μέχρι το 2027

Ο απόλυτος σουρεαλισμός: Ξεχασμένοι θησαυροί του Salvador Dali ανασύρονται από γκαράζ

Credit Agricole: Σε συζητήσεις για απόκτηση μεριδίου στην κρατική κινεζική εταιρεία οχημάτων GAC