Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

A&K: Έτοιμη για IPO στη Νέα Υόρκη η βρετανική «Louis Vuitton» των ταξιδιών

Cristina Levis

Cristina Levis, CEO A&K, Πηγή: Linkedin

Να ενταχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται μια κορυφαία βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία, η οποία προσφέρει πολυτελείς εμπειρίες στην “high society”, συμπεριλαμβανομένων κρουαζιέρων στην Αρκτική.

Η Abercrombie & Kent με έδρα το Λονδίνο ξεκίνησε συνομιλίες με τραπεζίτες σχετικά με μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) σε 18 έως 24 μήνες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Cristina Levis, ανέφερε ότι η ένταξη στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να βοηθήσει την Abercrombie & Kent να γίνει «η LVMH των ταξιδιών», καθώς συνέκρινε τον γαλλικό κολοσσό των 338 δισ. ευρώ στα είδη πολυτελείας.

Σύμφωνα με την Telegrapg, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1962 και διοργάνωνε σαφάρι στην Ανατολική Αφρική.

Από τότε, η Abercrombie & Kent έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο.

Σήμερα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολυτελών ταξιδιών, όπως κρουαζιέρες σε Αρκτική και Ανταρκτική, περιηγήσεις στην άγρια ​​ζωή στις ζούγκλες του Βόρνεο στην Ασία ή ταξίδια με οδηγό σε ιστορικά μέρη του Περού.

Οι άκρως συναρπαστικές εμπειρίες που προσφέρει η εταιρεία, συνήθως κοστίζουν χιλιάδες ευρώ.

Ενδεικτικά, ένα ταξίδι στην Καραϊβική κοστίζει πάνω από 8.000 λίρες (9.500 ευρώ) για 12 νύχτες, ενώ ένα ταξίδι επτά διανυκτερεύσεων στον Νότιο Πόλο, όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να συναντήσει από κοντά ένα ξεχωριστό και θαυμαστό είδος ζώου – τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο – μπορεί να κοστίσει πάνω από 85.000 λίρες το άτομο.

Ο όμιλος Abercrombie & Kent Travel, περιλαμβάνει το ομώνυμο τουριστικό πρακτορείο του, την εταιρεία κρουαζιέρας Crystal, το πρακτορείο Cox & Kings και το Sanctuary Retreats, που διοργανώνει εκδρομές με σκάφος στην Αφρική.

Η απόφαση της εισαγωγής στο χρηματιστήριο έρχεται λόγω της έντονης ζήτησης για πολυτελή ταξίδια μετά την πανδημία, παρά τις ταραχώδεις οικονομικές συνθήκες και τις γεωπολιτικές αναταραχές.

“Αυτή τη στιγμή, η ζήτηση είναι πολύ ισχυρή, αν εξαιρέσουμε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή”, σημειώνει η Levis.

Αυξημένη ζήτηση για ιδιωτικά τζετ

Όπως υποστηρίζει η Levis, η εταιρεία βλέπει επίσης αυξημένη ζήτηση για ταξίδια με ιδιωτικό τζετ, επειδή η άνοδος των τιμών για τα αεροπορικά εισιτήρια στην business class, μίκρυνε την “ψαλίδα” μεταξύ τους.

“Πριν από την πανδημία, ένα ταξίδι με επιστροφή στις ΗΠΑ στην business class, κόστιζε μεταξύ 3.000 και 4.000 δολάρια.

Τώρα, αυτό το κόστος έχει αυξηθεί στα 9.000, 10.000 και 12.000 δολάρια», σημειώνει.

Από την άλλη, η πτήση με ένα μεγάλο ιδιωτικό τζετ όπως το Gulfstream κοστίζει μεταξύ 7.000 και 9.000 δολαρίων ανά ώρα πτήσης, γεγονός που, σύμφωνα με την Levis, οδηγεί ορισμένες ομάδες ταξιδιωτών στην πεποίθηση ότι είναι πιο οικονομικά βιώσιμο να ταξιδέψουν με αυτές.

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2022, δείχνουν έσοδα σχεδόν 500 εκατομμυρίων ευρώ (402 εκατομμύρια λίρες), καθώς οι πωλήσεις ανέκαμψαν στον απόηχο της πανδημίας.

Ο όμιλος κατέγραψε κέρδη προ φόρων περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ για το έτος.

Όπως αναφέρει η Levis, η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει σε ποιο χρηματιστήριο θα καταθέσει την IPO, ωστόσο, τονίζει ότι η Νέα Υόρκη είναι πιο ελκυστική, καθώς η εταιρεία επεκτείνεται στις ΗΠΑ και υπάρχουν περισσότεροι αναλυτές, που καλύπτουν τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις εκεί.

Επίσης, επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ αποτελούν ήδη τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας, καθώς τα 267,7 εκατομμύρια δολάρια των εσόδων της το 2022, προήλθαν από εκεί.

Διαβάστε επίσης: 

Shell: Υπογράφει συμφωνία με την τουρκική κρατική BOTAS για LNG

Blackstone: Κοντά στην εξαγορά της AirTrunk έναντι $13,5 δισ.

Gautam Adani: Deal 185 εκατ. δολ. στη ναυτιλία – Απέκτησε το 80% της Astro Offshore