• Business

    Aυτός είναι ο επιχειρηματίας που επιβλέπει 50 εστιατόρια και καταναλώνει 4.000 θερμίδες ημερησίως


    Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 2.000 θερμίδες την ημέρα. Ωστόσο, ένας επιχειρηματίας καταναλώνει τις διπλάσιες και μάλιστα πολλές φορές πριν έρθει η ώρα του δείπνου. Επιβλέπει 50 εστιατόρια και ξοδεύει αρκετές ώρες καθημερινά δοκιμάζοντας τα μενού.

    Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της Fox Restaurant Concepts, Μax Fox, ο οποίος διαθέτει εστιατόρια σε οκτώ πολιτείες.

    owning-restaurants-

    Οι γονείς μου είχαν δύο εστιατόρια όπου εργάζονταν έξι και επτά ημέρες την εβδομάδα και πραγματικά ήταν μία εργασία κατάλληλη για να στηρίξουν μία οικογένεια. Τη δεκαετία του ’70 βέβαια, δεν είχε την αίγλη που έχει σήμερα”, επισημαίνει ο ίδιος.

    Και συνεχίζει λέγοντας: “Σε όλη μου τη ζωή, το σχολικό λεωφορείο με άφηνε στο εστιατόριο των γονιών μου και καθόμουν εκεί κάνοντας τις εργασίες μου, ενώ στη συνέχεια του βοηθούσα στην κουζίνα σαν σερβιτόρος. Μου άρεσε πολύ. Ήταν κάτι στο οποίο ήμουν καλός.”

    Έτσι άνοιξα το πρώτο μου εστιατόριο

    overweight-but--

    Έκανα σπουδές στην αγορά ακινήτων στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, όταν οι γονείς μου αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Φλόριντα. Έτσι, παράτησαν τη σχολή, πήρα τα υπόλοιπα χρήματα που είχα για τα δίδακτρα και χρηματοδότησα το πρώτο μου εστιατόριο”.

    fox-restaurants-phoenix

    Πάντα δοκιμάζω το φαγητό. Το γραφείο μου είναι πάνω από την κουζίνα δοκιμών, η οποία βρίσκεται επίσης πάνω από ένα εκ των εστιατορίων μου προκειμένουν να εργαζόμαστε συνεχώς πάνω στο μενού. Μερικές φορές μου φέρνουν το φαγητό στο γραφείο και πρέπει να κάνω τη δοκιμή. Πολλές φορές καλώ τους φίλκους μου για γευσιγνωσία προκειμένου να ακούσω την άποψη τους. Όταν ταξιδεύω, παίρνω την ομάδα των σεφ μαζί μου για μία ή δύο εβδομάδες και πηγαίνουμε όλοι μαζί σε κάποιο από τα εστιατόρια μου, καθώς και στα οπωροπωλεία και δοκιμάζουμε συνταγές”.

    Οι δοκιμές καλύπτουν περίπου το 25% του χρόνου μας σε εβδομαδιαία βάση. Πάντα προσπαθούμε να καινοτομήσουμε και δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα.

    Μερικές φορές έχω καταναλώσει 4.000 θερμίδες πριν το δείπνο

    sam fox

    “Ξεκινώ το πρωί στις 6:30 και τρώω πρωϊνό στο εστιατόριο The Henry, στη συνέχεια πηγαίνω στην κουζίνα δοκιμών όπου δοκιμάζω 15 με 20 πιάτα. Αυτό γίνεται συνήθως από τις 10:00 π.μ έως τις 3 μ.μ., ωστόσο λέω πάντα ότι αυτό πρέπει να το σταματήσουμε.”

    “Το ίδιο συμβαίνει και όταν ταξιδεύω. Για πράδειγμα, πρόσφατα ξεκίνησα την ημέρα μου στο Φοίνιξ τρώγοντας πρωϊνό, στη συνέχεια πήγα στο Λός Άντζελες και με την οικογένεια μου επισκεφτήκαμε το Rose Cafe όπου δοκιμάσαμε 14 πιάτα. Μετά επισκεφτήκαμε το Salt and Straw για παγωτό. Καθώς περπατούσαμε στους δρόμους βρήκαμε ένα μαγαζί όπου παρήγγειλα δύο κομμάτια πίτσα και τρία μπισκότα για δοκιμή. Μου αρέσει το φαγητό και οι νέες εμπειρίες.”

    Δεν είμαι υπέρβαρος αλλά….

    consume-4000-calories

    “Πιθανόν θα έπρεπε να χάσω λίγα κιλά για να νοιώθω καλύτερα. Ωστόσο, μπορεί για 5 ή 6 ημέρες να τρώω υπερβολικά και στη συνέχεια άλλες 5 ή 6 ημέρες να μην τρώω τίποτα. “

    “Έχουμε δύο εστιατόρια με υγιεινή διατροφή και μπορεί να τρώω μεσημεριανό και δείπνο σε αυτά για πέντε συνεχόμενες ημέρες”.

    “Επίσης, γυμνάζομαι συχνά, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα με personal trainer και τη γυναίκα μου. “

    Τρεις συμβουλές για όποιον θέλει να ανοίξει εστιατόριο

    my-first-restaurant--

    -”Αν δεν έχετε εργαστεί σε εστιατόριο πρέπει να το κάνετε. Πρέπει κάποιος να δουλέψει τόσο μπροστά όσο και πίσω από αυτό.

    -”Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κεφάλαια για να προχωρήσετε το εγχείρημα σας από το ξεκίνημα και για τους πρώτους έξι έως 12 μήνες.

    -”Να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τόσο από επιχειρήσεις όσο και από εστιατόρια. Δύσκολα θα βρείτε κάποιον να είναι καλός και στα δύο”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Endeavor: Προς αναζήτηση “στέγης” εις…την αλλοδαπήν το 39% των ελληνικών επιχειρήσεων!

    etairies allodapn 1



    ΣΧΟΛΙΑ