ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιχειρηματίες από πολυεθνικές κοινοπραξίες και οικονομολόγοι επεσήμαναν ότι η Κίνα είναι αναντικατάστατη στον τομέα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ η πιο στενή συνεργασία μαζί της αποτελεί μία επιλογή αμοιβαίου κέρδους.
Για παράδειγμα, η Airbus, ανακοίνωσε ότι η συνεργασία της με κινεζικές εταιρίες καλύπτει το σύνολο της βιομηχανικής αλυσίδας, από τις προμήθειες, την παραγωγή και την εγκατάσταση μεγάλων εξαρτημάτων στα αεροσκάφη, μέχρι την τελική συναρμολόγηση και την παράδοση τους, με την ευρωπαϊκή κοινοπραξία να επωφελείται από τους στενούς αυτούς δεσμούς με την Κίνα στην επιχειρηματική επέκτασή της.
Ο Τζορτζ Σου, εκτελεστικός διευθυντής της Airbus China, δήλωσε στο Xinhua τον προηγούμενο μήνα ότι “στο παρελθόν έπρεπε όλα τα μεγάλα εξαρτήματα των αεροσκαφών να φτάσουν από την Ευρώπη, απαιτώντας μία περίοδο δύο μηνών. (Αργότερα) συνεργαστήκαμε με την κοινοπραξία Aviation Industry Corporation of China, προκειμένου να παράγουμε τα εξαρτήματα αυτά τοπικά, αλλά και να τα διανέμουμε ‘πόρτα-πόρτα’ στην γραμμή τελικής συναρμολόγησης στην Τιεντζίν”.
Διαβάστε επίσης
Lufthansa: Αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την πρωτεύουσα του Ιράν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέο πρότυπο για βιώσιμη, αθόρυβη εξερεύνηση των ωκεανών: Το catamaran του μέλλοντος
- Συνάντηση Άδωνι με φαρμακευτικές: Το clawback, το σύμφωνο συνεργασίας και ο προϋπολογισμός
- Metlen: Ορόσημο η είσοδος στο Λονδίνο-Μεγάλα περιθώρια νέων υπεραξιών
- Κατάργηση προμηθειών: Πόσα κερδίζουν κάθε μήνα τα νοικοκυριά, τι αλλάζει στις συναλλαγές μας