• Business

    Air France: Πρόβλεψη για πλήγμα στα έσοδα, καθώς οι επιβάτες αποφεύγουν το Παρίσι λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων

    • Bloomberg
    Ben Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM

    Ben Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM


    Η Air France-KLM αντιμετωπίζει πίεση στα προβλεπόμενα έσοδα αυτή τη θερινή περίοδο, καθώς οι επιβάτες αποφεύγουν το Παρίσι τους καλοκαιρινούς μήνες για να γλυτώσουν πιθανές διαταραχές αλλά και τις υψηλές τιμές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Travelers Avoid Paris After Airlines Add Capacity for Olympics | Air France warns of revenue shortfall as pricing softens
    Οι ταξιδιώτες αποφεύγουν το Παρίσι μετά την αύξηση της χωρητικότητας από τις αεροπορικές εταιρείες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Η αναταραχή στις θυγατρικές Air France και Transavia France του ομίλου αερομεταφορέων θα περιορίσει τα έσοδα μονάδας κατά 160 εκατ. ευρώ (172 εκατ. δολάρια) έως 180 εκατ. ευρώ την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, αν και τόνισε ότι δεν θα πλήξει την προβλεπόμενη χωρητικότητα “σε αυτό το στάδιο”.

    Η μετοχή της Air France-KLM σημείωσε άνοδο 0,6% νωρίτερα, εν μέσω μιας ευρύτερης ανόδου των γαλλικών μετοχών, αφού η ακροδεξιά κατέγραψε μικρότερη διαφορά νίκης στις εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου. Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 39% φέτος.

    Αθροιστικά, οι πέντε μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες πωλούν 1,35 εκατομμύρια περισσότερα εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το Παρίσι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο σε σχέση με πέρυσι, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας αεροπορικών αναλύσεων Cirium.

    Περισσότερο από το ήμισυ αυτής της πρόσθετης χωρητικότητας έχει προέλθει από την Air France και την Transavia, με τη Ryanair Holdings Plc να αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος του υπόλοιπου ποσοστού, με επέκταση του προγράμματός της κατά 25%.

    Διαβάστε επίσης:

    Boeing: Εξαγοράζει την Spirit AeroSystems για 4,7 δισ. δολάρια

    BlackRock: Deal 3,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Preqin

    SoftBank: Το νέο στοίχημα του επενδυτικού ομίλου στην τεχνητή νοημοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ