• Business

    Air France-KLM: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων στο β ‘ τρίμηνο και αυξημένη ζήτηση

    • Bloomberg
    Benjamin Smith, CEO της AirFrance-KLM

    Benjamin Smith, CEO της AirFrance-KLM


    Τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της Air France-KLM ξεπέρασαν τις προσδοκίες εν μέσω ισχυρής ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

    Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 90% στα 733 εκατ. ευρώ (806 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 649 εκατ. ευρώ, καθώς ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν αυξήθηκε, παράλληλα με τους υψηλότερους συντελεστές φορτίου και τις ισχυρές αποδόσεις, ανέφερε ο όμιλος την Παρασκευή.

    Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14% στα 7,6 δισ. ευρώ, και επίσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

    Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος είπε ότι οι κρατήσεις παραμένουν ισχυρές, ακόμη και για την οικονομική θυγατρική του, Transavia, η οποία τους τελευταίους μήνες επλήγη από τις απεργίες των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και την έλλειψη στόλου στην Ολλανδία.

    Η Air France-KLM δεν είναι ο μόνος όμιλος που εξακολουθεί να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια που συνέβαλε στην ενίσχυση των ισολογισμών μετά από μια παρατεταμένη περίοδο περιορισμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Η EasyJet δήλωσε πριν από μια εβδομάδα ότι συνεχίζει να προβλέπει ισχυρή δυναμική κρατήσεων τον χειμώνα και οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ επωφελήθηκαν από την αύξηση των πτήσεων στο εξωτερικό.

    Ωστόσο, εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη διατηρησιμότητα της ζήτησης, καθώς οι καταναλωτές αγωνίζονται εν μέσω του αυξανόμενου πληθωρισμού και του υψηλότερου κόστους των στεγαστικών δανείων.

    Η Ryanair Holdings μείωσε τη Δευτέρα την πρόβλεψή της για την κυκλοφορία στο σύνολο του έτους και δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών των εισιτηρίων για να καλύψει τις θέσεις αυτό το χειμώνα, καθώς οι επιβάτες γίνονται πιο προσεκτικοί στα αυξημένα κόστη.

    Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών αναμένει να καλύψει το 95% της χωρητικότητας φέτος σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019 και να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα από το 2024.

    Στην ολλανδική θυγατρική KLM, οι λειτουργίες έχουν «σταθεροποιηθεί» παρά τα εμπόδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη περιορισμένη αγορά εργασίας και τα προβλήματα του στόλου, είπε η εταιρεία.

    Η εταιρεία είπε επίσης ότι ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες με την Apollo Global Management για πιθανή χρηματοδότηση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του προγράμματος επιβράβευσης της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Air France: Σχεδιάζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 8.300 εργαζόμενους

    Ανεβάζει στροφές η Ryanair

    IAG (British Airways): Αγοράζει μερίδιο σε εταιρεία παραγωγής βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων



    ΣΧΟΛΙΑ