Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Air France-KLM: Υποβαθμίζει τις προοπτικές της για το 2024 – Oι τουρίστες απoφεύγουν το Παρίσι

Ben Smith, CEO Air France-KLM

Μειώνει τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος Air France-KLM, εν μέσω μεγαλύτερου από το αναμενόμενο έλλειμμα σε τουρίστες, οι οποίοι απέφυγαν ένα ταξίδι στο Παρίσι, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα β’ τριμήνου μειώθηκε κατά 30% στα 513 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος ξεκινά τώρα το “πάγωμα” των προσλήψεων, αλλά και πρόσθετες περικοπές κόστους.

Επιπλέον, σχεδιάζει να μειώσει τα έξοδα για μάρκετινγκ και τα κόστη που δεν συνδέονται άμεσα με τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών συμβούλων, κατά 20%.

Η αεροπορική εταιρεία, έχει επίσης αρχίσει να ελέγχει τον αριθμό των εργαζομένων στα κεντρικά της γραφεία.

Την ίδια στιγμή, μειώνει τον στόχο κεφαλαιουχικών δαπανών του 2024 σε κάτω από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ήδη αναθεωρημένο στόχο του Απριλίου των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το β’ τρίμηνο «αποδείχτηκε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον για τις αεροπορικές εταιρείες», δήλωσε στο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος Ben Smith.

Πλήγμα από τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων

Σημειώνεται ότι οι ταξιδιώτες που απέφυγαν το Παρίσι λόγω των υψηλών τιμών, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν αύριο Παρασκευή, αναμένεται τώρα να οδηγήσουν την εταιρεία σε έλλειμμα περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ, περισσότερο από την προηγούμενη εκτίμηση από 160 έως 180 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, οι ίδιοι οι Γάλλοι, έχουν αναβάλει τις διακοπές τους για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, οι πολίτες ταξίδεψαν ελαφρώς λιγότερο τον Ιούνιο και τις αρχές Ιουλίου, λόγω των ευρωπαϊκών εκλογών πρώτα, και μετά λόγω πρόωρων γαλλικών εκλογών.

Η ζοφερή πρόβλεψη της Air France-KLM, έρχεται να προστεθεί σε ένα μπαράζ αρνητικών προβλέψεων από διεθνείς αερομεταφορείς τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίοι επλήγησαν από την πτώση των τιμών των εισιτηρίων, τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροσκαφών και το υψηλότερο κόστος δαπανών.

Οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν τη χωρητικότητα για Παρίσι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο, οι δρόμοι και τα εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας παραμένουν άδεια, καθώς περισσότεροι κάτοικοι εργάζονται εξ αποστάσεως ή έχουν φύγει από την πόλη, ενώ οι τουρίστες δεν έχουν ακόμη κάνει την εμφάνισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εταιρεία, η ζημία από το παγκόσμιο blackout της περασμένης εβδομάδας, που οδήγησε σε χιλιάδες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων, επηρεάζοντας κυρίως την KLM και την Transavia, θα φτάσει περίπου τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

Sanofi: Αναθεωρεί επί τα βελτίω την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη – Ποιο φάρμακο σαρώνει σε πωλήσεις

Unilever: Απογοητευτικές πωλήσεις τριμήνου – Σκέψεις για spin-off της μονάδας διατροφικών προϊόντων

CrowdStrike: Σφάλμα στη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου προκάλεσε το τεχνολογικό blackout