Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ντόναλντ Τραμπ: Αύξησε την περιουσία του κατά 5% σε ένα χρόνο

Γούρι… έφερε η Προεδρία στον Ντόναλντ Τραμπ και τον τελευταίο χρόνο, εκτός από Πρόεδρος της Αμερικής, η ευνοϊκή συγκυρία συνέβαλε ώστε να αυξήσει και την περιουσία του.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Βloomberg, η περιουσία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αυξήθηκε κατά 5% τον τελευταίο χρόνο αγγίζοντας τα 3 δισ. δολάρια, χάρη στην αύξηση της αξίας των επαγγελματικών ακινήτων που έχει στο χαρτοφυλάκιό του.

Η αύξηση έρχεται έπειτα από δύο χρόνια πτωτικής πορείας, με την περιουσία του Τραμπ να επιστρέφει στα επίπεδα του 2016.

Μάλιστα, ο Τραμπ κατάφερε να γίνει πλουσιότερος παρά τις διάφορες «αναποδιές» στην οικογενειακή επιχείρηση, όπως η ακύρωση συμφωνίας για δύο ξενοδοχειακές αλυσίδες και μειωμένη δραστηριότητα στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγο στη Φλόριντα και σε επτά γήπεδα γκολφ.

Η μεγαλύτερη περιουσία του Τραμπ οφείλεται κυρίως στις στενές του σχέσεις με τον Στίβεν Ροτ, φίλο και επικεφαλής του Vornado Realty Trust. Το μερίδιο 30% του Τραμπ σε δύο ακίνητα της Vornado -ένα στο Μανχάταν και ένα στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Σαν Φρανσίσκο- αντιπροσωπεύουν το ένα-τέταρτο της περιουσίας του.

H συνεργασία του με τη Vornado, στην οποία ανήκει το υπόλοιπο 70%, προήλθε από μια σειρά συναλλαγών στο real-estate, που κάποτε ο Τραμπ είχε προσφύγει νομικά, ώστε να τις μπλοκάρει.