• Business

    Αυτοψία Γεωργιάδη στο Ελληνικό: Fake news ότι δεν προχωρούν τα έργα


    «Στον Πύργο έχουν πουληθεί όλα τα διαμερίσματα, εκτός από τα ρετιρέ. Δεν υπάρχει ούτε τετραγωνικό απούλητο στο Ελληνικό της πρώτης φάσης». Έτσι προσπάθησε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί παγωμένων έργων στο Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψη του στα εργοτάξια του πρώην αεροδρομίου στο παράκτιο μέτωπο.

    «Έρχονται στο δικό μου γραφείο και μου ζητούν ως χάρη να τους βρω διαμέρισμα στο Ελληνικό. Τους εξηγώ ότι δεν είμαι μέτοχος, τους παραπέμπω στη Lamda και οι 9 στους 10 γυρνούν απογοητευμένοι. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, παρά την κρίση και την αύξηση των τιμών δεν έχει μειωθεί η ζήτηση», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Σε φάση διαγωνιστικής διαδικασίας εισέρχεται το καζίνο στο Ελληνικό, με στόχο των επενδυτών οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν ως την 31η Δεκεμβρίου του 2023, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός.

    «Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να παρουσιάσουμε την πραγματική πρόοδο του έργου έτσι ώστε να μην επιτρέπουμε στα fake news να καταστρέφουν μια εθνική προσπάθεια. Αυτά εκπορεύονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Άδωνις Γεωργιάδης
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Η ξενάγηση ξεκίνησε από το βιοκλιματικό κτίριο που θα συστεγάσει τέσσερις συλλόγους ΑΜΕΑ, επιφάνειας 10.000 τ.μ., μια επένδυση 12 εκατ. ευρώ που αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούλιο.

    Συνεχίστηκε με αυτοψία στο έργο της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος, έργο προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα παραδοθεί το 2025.

    «Έχει σκυροδετηθει το 20% του έργου και κινείται εντός του χρονοδιαγράμματος. Αφορά σε 1.350 μέτρα υπογειοποίησης, θα αποφευχθούν τέσσερα φανάρια, κάθε κατεύθυνση θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Είμαστε περίπου στα 2/3 της απόστασης, σκάβουμε 10 μέτρα κάτω από τη γη. Κατασκευάζουμε το έργο με τη μέθοδο του cut & cover», σημείωσε ο επικεφαλής του εργοταξίου, Ισαά  Ακάρι.

    Άδωνις Γεωργιάδης
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Σημειωτέον ότι το έργο εκτελείται από την Άβαξ, ανάδοχο της πρώτης φάσης των έργων υποδομής. Όπως τόνισαν στελέχη της κατασκευαστικής, το τούνελ θα πληροί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του υπουργού στους βουλευτές του νότιου τομέα, ωστόσο το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι βουλευτές Άννα Καραμανλή, Κωνσταντίνος  Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Βασίλης Σπανάκης,  Δημήτρης Βαγενάς και Μπάμπης Παπαδημητρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Development: Ρεκόρ συμφωνιών για τους εμπορικούς προορισμούς Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria



    ΣΧΟΛΙΑ