• Business

    Αυτή είναι η νέα διοίκηση της Cosco

    cosco

    Liu Gang, γενικός διευθυντής της Cosco International Holdings


    Διοικητικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα στον κινεζικό ναυτιλιακό κολοσσό Cosco International Holdings. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο Liu Xianghao, που διατελούσε μέχρι σήμερα γενικός και εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του γενικού διευθυντή – παραμένει ωστόσο εκτελεστικός διευθυντής, ενώ τόνισε πως δεν υπήρξε διαφωνία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου για την παραίτησή του.

    Τη θέση του γενικού διευθυντή της Cosco πλέον κατέχει ο Liu Gang, ο οποίος διατελεί και αντιπρόεδρος της εταιρείας Cosco Group Limited και θα κρατήσει τη νέα του θέση μέχρι και την ετήσια συνέλευση του ομίλου που θα διεξαχθεί το 2018.

    Πρόκειται για ένα πετυχημένο στέλεχος της ναυτιλίας με εξαιρετικές διοικητικές γνώσεις αλλά και μεγάλη εμπειρία στα logistics, που μετράει 30 χρόνια καριέρας, γεγονός που δικαιολογεί και το ποσό της αμοιβής του που θα ανέρχεται στα 3,8 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 490.000 δολάρια ΗΠΑ) ετησίως.

    Η Cosco και ο Πειραιάς

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο κινεζικός κολοσσός διαθέτει παρουσία και στην Ελλάδα μέσω της διαχείρισης του ΟΛΠ. Όπως έχει γράψει το mononews.gr, καίριος στόχος του είναι να εκτοξεύσει τον όγκο της εμπορικής κίνησης μετατρέποντας τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, σε κύριο εμπορευματικό σταθμό του στην Ευρώπη και στο λεγόμενο “Κεφάλι του Δράκου”, για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου project της κινεζικής κυβέρνησης China-Europe LandSea Express Line.

    Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Fu Cheng Qiu – ο οποίος είναι σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Container Terminal (PCT), της θυγατρικής της Cosco που διαχειρίζεται τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στον Πειραιά – στο Reuters, η κινεζική εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων σε ποσοστό της τάξεως του 35% μέχρι το έτος 2018.

    cosco πειραιαςH Cosco Shipping, η οποία διαθέτει τον τέταρτο μεγαλύτερο στόλο φορτηγών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ που ανέρχεται σε ποσοστό 51% τον προηγούμενο μήνα καταβάλλοντας το ποσό των 280,5 εκατ. ευρώ, κάνοντας πραγματικότητα μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα από την απαρχή της οικονομικής κρίσης το 2009.

    Cosco vs Hanjin

    Εν μέσω της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η κατάρρευση της Hanjin Shipping, οι εταιρείες ανά τον κόσμο αναζητούν όλο και πιο εύρωστες εναλλακτικές και οι τιμές των ναύλων έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν. Νέα που ηχούν ευχάριστα στα αυτιά της ανταγωνίστριας Cosco Shipping Corp.

    Ο Sun Jiakang, που είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Κίνας, είχε δηλώσει στο Reuters τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ότι οι τιμές των ναύλων έχουν παρουσιάσει αύξηση τον τελευταίο μήνα – γεγονός που θα δώσει ώθηση και στην Cosco για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, που εν δυνάμει μπορεί να συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

    “Οι ναυλωτές προσπαθούν πλέον να αποφεύγουν τις ναυτιλιακές με κακή φήμη και αναζητούν να βρουν εκείνες με καλό προφίλ που μπορούν να παράσχουν σταθερές υπηρεσίες. Με αυτή τη λογική, η εταιρεία μας επωφελείται”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Jiakang.

    coscoΥπενθυμίζεται ότι η νοτιοκορεάτικη Hanjin, η 7η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο στον κλάδο των containers, έκανε αίτηση για πτώχευση τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που άφησε περισσότερα από 100 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα φορτία τους “εγκλωβισμένα” στη θάλασσα.

    Ο αντιπρόεδρος της Cosco Shipping δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι εάν δεν υπάρξει βελτίωση στο παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομία, ελλοχεύει ο κίνδυνος μικρότερου βεληνεκούς ανταγωνιστικές ναυτιλιακές να έχουν την τύχη της Hanjin.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/lou-kollakis-ta-epomena-schedia-tis-chartworld-stin-agora-capesize/77722

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/tis-efches-tou-markou-nomikou-ston-baltic-exchange-o-mark-jackson/77497

     



    ΣΧΟΛΙΑ