• Business

    Η Google σας δίνει 100.000$, εάν… Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους Έλληνες hackers


    Από το 2010, η google πληρώνει τους hackers που θα καταφέρουν να εντοπίσουν τρωτά σημεία στο λογισμικό και τις συσκευές της. Και μετά απ’ την περσινή αποτυχία να “χακάρουν” το σύστημα ασφαλείας του Chromebook, η Google πλέον διπλασιάζει την ανταμοιβή της σε 100.000$.hackers-27

    Η πληρωμή των 100.000 δολαρίων απευθύνεται συγκεκριμένα σε οποιονδήποτε καταφέρει να “σπάσει” το μέχρι τώρα απαραβίαστο Chromebook, αλλά η Google προσφέρει ακόμα ένα εύρος μικρότερων αμοιβών για εύρεση και διόρθωση σφαλμάτων (bugs). Οι πληρωμές ξεκινούν από 500$, και αν καταβάλεις την επιδιόρθωση του σφάλματος ανταμείβεσαι με το ποσό των 1337$ (τα ψηφία αναπαριστούν την λέξη “LEET” που αποτελεί ιδιωματισμό της κοινότητας των hackers σημαίνοντας “elite”)

    Η Google ακόμα δηλώνει ότι οποιοδήποτε τρωτό σημείο -ανεξαρτήτως του αν υπάγεται στα επίσημα επικηρυγμένα- μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει αμοιβή, παρόλο που οι κανόνες για τις υποβολές που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι σχετικά αυστηροί.

    Τέτοιου είδους προγράμματα ανταμοιβής γίνονται όλο και περισσότερο συνηθισμένα ανάμεσα στις εταιρείες τεχνολογίας, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο για όλους εμάς που ελπίζουμε σε ασφαλέστερες συσκευές και λογισμικό. Η Google μάλιστα έκλεισε την ανακοίνωση της σε ενθαρρυντικό τόνο: “Καλό Χακάρισμα!”



    ΣΧΟΛΙΑ