Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αυτή είναι η άγνωστη εταιρεία που κινεί κρυφά τα νήματα στο Internet

Οι περισσότεροι από εμάς ακούγοντας την λέξη Microsoft θεωρούμε ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία του κόσμου. Η εταιρεία όμως, που τροφοδοτεί τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με παροχές Internet είναι άλλη.  Η Nginx, η αλλιώς “Engine-X” είναι μια από τις σημαντικότερες άγνωστες ανερχόμενες εταιρείες του κόσμου, καθώς σήμερα φαίνεται να την χρησιμοποιούν πάνω από 150 ιστοσελίδες παγκοσμίως. Μάλιστα η άγνωστη Nginx επεκτάθηκε προσφάτως υπογράφοντας συμφωνία 8 εκατομ. δολ με τον τεχνολογικό “γίγαντα” της Αυστραλίας ” Telstra”.

Σήμερα η εταιρεία παροχής Internet, Nginx είναι μια από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως, κατέχοντας πιο συγκεκριμένα το 49.2% των πιο πετυχημένων ιστοσελίδων του κόσμου. Στην ουσία αυτός ο αριθμός είναι πολύ πιο μεγάλος από το 6.8% που καταλαμβάνει η ανταγωνιστική Microsoft. Αυτός ο αριθμός ξεπερνάει και τoν server της Google που υποστηρίζει ότι κατέχει το 9.8% της υποστήριξης ιστοσελίδων και της Apache που αν και παραμένει ο πιο διάσημος server, δεν μπορεί να ξεπεράσει την Nginx, φτάνοντας στην δεύτερη θέση με 26.6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα στους “πελάτες” της Nginx είναι ακόμη και η Nasa, η οποία χρησιμοποιεί την εταιρεία για να υποστηρίξει την ιστοσελίδα της, κυρίως για τις προβολές των μεταδόσεων της από τον πλανήτη Άρη, τις οποίες πλήθος εκατομμυρίων τηλεθεατών θέλει να παρακολουθήσει την ίδια στιγμή.

Όπως φαίνεται όλοι τελικά χρησιμοποιούν τον Nginx, πιθανότατα χωρίς να το γνωρίζουμε.

Ακόμη η Nginx στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της, με την αύξηση των “μικρουπηρεσιών”, οι οποίες αποτελούν μια νέα τεχνική κατασκευής λογισμικού με την σύμπτυξη πολλών μικρών στοιχείων. Στη διαδικασία αυτή η Nginx φαίνεται να παίζει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο για τον συντονισμό όλων αυτών των μικρών κομματιών. Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Gus Robertson, η Nginx συνεχώς καινοτομεί.

Μάλιστα η επέκταση της Nginx, με την συμμετοχή της Telstra, έχει ως στόχο την παγκόσμια εξάπλωση της εταιρείας, καθώς τηλεπικοινωνιακές εταιρείες όπως της Telstra είναι μεγάλες θαυμάστριες της. Ακόμη με τις διασυνδέσεις που έχει η Τelstra σε εθνικό, της Αυστραλίας, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξάπλωση της Nginx.

Βέβαια από την άλλη αυτή η δημοτικότητα της εταιρείας έχει και τις αρνητικές επιπτώσεις της, καθώς οι περισσότεροι χρήστες της χρησιμοποιούν την δωρεάν εφαρμογή της Nginx, χωρίς να πληρώνουν τέλη στην εταιρεία.

Από την άλλη η Nginx έχει από άλλους τομείς αποδοχές, όπως από την δημιουργία της Nginx Plus, ενός ενισχυμένου λογισμικού, που χρεώνεται κανονικά. Ακόμη και οι συμβουλές που δίνει η εταιρεία σε διάφορες άλλες επιχειρήσεις αποτελούν έναν ακόμη προσοδοφόρο πόρο της εταιρείας.

Τέλος ο Robertson, σημειώνει πως η επιχείρηση συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία με τις απολαβές να έχουν αυξηθεί στο 300% το 2015 συγκριτικά με το 2014.

 

Διαβάστε επίσης: 

http://www.mononews.gr/o-trelos-logos-gia-ton-opio-vriskomaste-xana-mprosta-se-mia-terastia-krisi-stin-ellada/39764