Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αεροδρόμιο Βηρυτού: «Ζει» απανωτές ακυρώσεις πτήσεων – Προειδοποίηση ασφαλείας και από τις ΗΠΑ

Σειρά από ακυρώσεις πτήσεων προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ανακοίνωσε το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού,  υπό το φόβο που προκάλεσαν οι  προειδοποιήσεις του Ισραήλ για «σκληρά» αντίποινα μετά την επίθεση με ρουκέτα στα Υψίπεδα του Γκολάν που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 παιδιά.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποίηση ασφαλείας, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν από και προς τον Λίβανο να παρακολουθούν στενά τις πτήσεις τους. «Το περιβάλλον ασφαλείας στον Λίβανο παραμένει περίπλοκο και μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Οι αεροπορικές εταιρείες φέρεται να εξετάζουν προσωρινές αλλαγές στα σχέδια πτήσεων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο της Βηρυτού οι πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από την Αθήνα, την Στοκχόλμη, το Ντίσελντορφ, την Αντίς Αμπέμπα, την Άγκυρα, την Αττάλεια και την Άδανα σήμερα Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το διεθνές αεροδρόμιο Βηρυτού-Ραφίκ Χαρίρι νωρίς τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, η Middle East Airlines ανακοίνωσε καθυστερήσεις για πτήσεις από Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Ντόχα, Ντάμα, Ντουμπάι και Τζέντα προς Βηρυτό.

Ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών μεταφορών Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα πως αποφάσισε αναστολή των πτήσεων προς και από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, ως τουλάχιστον αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε επίσης περαιτέρω καθυστερήσεις στις πτήσεις που προέρχονται από Κάιρο και Κωνσταντινούπολη.

Οι πτήσεις των εταιρειών του ομίλου (Swiss International Air Lines, Eurowings, Lufthansa) αποφασίστηκε να ανασταλούν «προληπτικά», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ: «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν», απαντά ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Υψίπεδα του Γκολάν: Στην κηδεία των παιδιών στο Ματζντάλ Σαμς, οι Δρούζοι του Ισραήλ θρηνούν και ανησυχούν

Επικοινωνία Μακρόν – Νετανιάχου με φόντο την επίθεση της Χεζμπολάχ