• Business

    Aεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης: «Πετά» σε νέο ρεκόρ κίνησης

    • NewsRoom
    Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, Ηράκλειο Κρήτης, Πηγή: Βικιπαίδεια

    Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, Ηράκλειο Κρήτης, Πηγή: Βικιπαίδεια


    Προς νέο ρεκόρ κίνησης οδεύει  το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 9 εκατομμυρίων επιβατών μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς η τουριστική κίνηση στην Κρήτη βρίσκεται στο απόγειό της.

    Η αύξηση της κίνησης στο επτάμηνο αγγίζει το 7,5%, ενώ σε καθημερινή βάση κατά μέσο όρο φτάνουν 180 πτήσεις εξωτερικού στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου,  επικρατεί το αδιαχώρητο.

    Ενδεικτικά, σύμφωνα με το neaKriti, μόνο την περασμένη Κυριακή αφίχθησαν 60.505 επιβάτες! Στην απογείωση του Τουρισμού, αναφέρθηκε ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας ο οποίος σχολίασε τα εντυπωσιακά νούμερα που καταγράφονται στο Αεροδρόμιο όπως και την σημαντική αύξηση που υπήρξε τους μήνες Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.

    Εντυπωσιακή είναι η αύξηση της επιβατικής κίνησης και στο Αεροδρόμιο της Σητείας. Στο πρώτο επτάμηνο η αύξηση άγγιξε το 45% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων εννέα ετών για το πρώτο επτάμηνο, με 36.800 επιβάτες.

    Και τον Ιούλιο, ο συνολικός αριθμός αυξήθηκε 28% σε σχέση με το 2023 και τετραπλασιάστηκε σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022.

    Οι πληρότητες στα καταλύματα αγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις το 100%, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την ικανοποίηση του για την τουριστική κίνηση, με το Βάι, τον Μακρύ Γιαλό και το Παλαίκαστρο να βουλιάζουν από τουρίστες.

    Διαβάστε επίσης:

    Χανιά: Ανείπωτη τραγωδία στον ΒΟΑΚ – «Έσβησαν στην άσφαλτο 3 νέοι μετά από σύγκρουση επιβατικού με τουριστικό βαν – Χαροπαλεύει μια κοπέλα

    Οι αλλαγές που έρχονται το 2025 για επαγγελματίες και επιχειρήσεις -Τι συζητά η κυβέρνηση για τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης

    Ακτοπλοΐα: Τι εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας για τη μείωση των τιμών στα εισιτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ