Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Μία προσφορά για τον διαγωνισμό από κοινοπραξία Fraport – DELTA – Πηλέας

Γρηγόρης Δημητριάδης, CEO Υπερταμείου

Γρηγόρης Δημητριάδης, CEO Υπερταμείου

Mία προσφορά στη διαγωνιστική διαδικασία αναφορικά με την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βας. Κωνσταντακόπουλος», υποβλήθηκε στο Υπερταμείο/Growthfund, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η αξιολόγηση των προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με στόχο την ανακήρυξη του Προτιμητέου Επενδυτή μέχρι τα τέλη 2024.

Η ανακοίνωση του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο/Growthfund ανακοινώνει ότι σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2024, υποβλήθηκε μία προσφορά στη διαγωνιστική διαδικασία αναφορικά με την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βας. Κωνσταντακόπουλος». Στο διαγωνισμό για την 40ετή σύμβαση παραχώρησης συμμετείχαν μεγάλοι τεχνικοί όμιλοι της χώρας και διεθνείς λειτουργοί έργων αεροδρομίων.

Προσφορά υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα:

Η αξιολόγηση των προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με στόχο την ανακήρυξη του Προτιμητέου Επενδυτή μέχρι τα τέλη 2024.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος του Υπερταμείου/Growthfund, μέσω της παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, είναι η υλοποίηση σειράς επενδύσεων ενταγμένων σε ένα ολοκληρωμένο business plan για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του Αεροδρομίου και την εξασφάλιση ενός συνδυασμού υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης υψηλής ποιότητας για τον Αερολιμένα.

Παράλληλα το Υπερταμείο/Growthfund θα αποκτήσει ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Παραχωρησιούχου Εταιρείας με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχεια και την ταχεία υλοποίηση του έργου που θα ενισχύσει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα στο νομό Μεσσηνίας και ευρύτερα στη νότια Πελοπόννησο.

Διαβάστε επίσης: 

Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα 8,229 ευρώ η εσωτερική αξία της μετοχής

ΟΑΣΘ: Ποιο μέτρο οδήγησε στην αύξηση των εσόδων κατά 30% τον Σεπτέμβριο

Med: Ανακοίνωσε την απορρόφηση τριών εταιρειών