ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Περιεχόμενα
Στην απόκτηση της Atcom από την Dionic, εταιρεία του Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη (το 32,74% ανήκει στην Audiovisual), προχώρησε η Aegean του Ευτύχη Βασιλάκη, η οποία ουσιαστικά αγοράζει τα δάνεια της εταιρείας πληροφορικής και εν συνεχεία θα καταστεί εμμέσως θυγατρική εταιρεία του ομίλου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εταιρεία θα παραμείνει κάτω από την ομπρέλα της Dionic μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης, ενώ ίδιο θα παραμείνει και το management της Atcom.
Η Dionic κατέχει το 75% της Atcom, ποσοστό που θα συνεχίσει να υφίσταται, ενώ οι μέτοχοι δεν αναμένεται να βάλουν… λεφτά στη τσέπη, αφού η Aegean θα αγοράσει τον δανεισμό της εταιρείας, με ένα σημαντικό κατά πληροφορίες discount και θα γίνει έτσι ο βασικός της μέτοχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ουσιαστικά προχώρησε η Aegean σε αυτή τη κίνηση είναι ότι η Atcom αποτελεί ένας από τους βασικούς συνεργάτες της για τα ψηφιακά της συστήματα και δεν ήθελε για οποιοδήποτε λόγο να χάσει τη συνεργασία. Με την Atcom να έχει ιδιαίτερα υψηλό δανεισμό, η Aegean μίλησε με τους servicers και αποφάσισε να επενδύσει στην εταιρεία πληροφορικής ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία τους.
Τα δάνεια της Atcom
Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, το 2023 εμφάνισε καθαρές πωλήσεις της τάξης των 12,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 17% σε σύγκριση με το 2022. Τα EBITDA ανήλθαν στα 144 χιλ. ευρώ, ενώ είχε ζημιές 1,44 εκατ. ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις άνω των 9 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη οικονομική έκθεση, η Grand Thornton στην έκθεσή της τονίζει ότι λόγω των συσσωρευμένων ζημιών, το σύνολο αξίας των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έχει καταστεί αρνητικό. Όπως αναφέρεται, η εταιρεία υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων. Ενώ αφού έκανε το έλεγχο κατέληξε σε «αρνητική γνώμη»
Κάτι που όπως φαίνεται θα αλλάξει με τη Aegean, η οποία θα αναλάβει τον δανεισμό, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες.
Ποια είναι η Atcom
Η ATCOM, της οποίας τώρα πρόεδρος και CEO είναι ο Κωνσταντίνος Θεοτοκάς, ιδρύθηκε το 2000 και ασχολείται με το Digital Business στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στους οργανισμούς να μεταμορφώσουν τα οικοσυστήματα εμπειρίας τους, ως αξιόπιστος συνεργάτης επιχειρηματικού μετασχηματισμού.
Είναι θυγατρική του ομίλου Diaonic του Νίκου Βαρδινογιάννη, στην οποία προχώρησε στην ίδρυση αρχικά με ένα ποσοστό της τάξης του 34% ως βασικός μέτοχος μπαίνοντας έτσι στην ψηφιακή αγορά, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το αύξησε σε 50,70%. Τότε η Dionic προχώρησε σε αυτή τη κίνηση καθώς κρίθηκε συμφέρουσα από στρατηγικής και επενδυτικής πλευράς, δεδομένου ότι η ως άνω εταιρεία μέσω του σκοπού της, πρόκειται να συμπληρώσει το προϊοντικό μίγμα της DIONIC μέσω του SOFTWARE που παράγει.
Το 2005 προχώρησε σε νέα αύξηση με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει στο 62,29% ενώ τον Μάρτιο του 2006 η DIONIC προχώρησε προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον ποσοστού 6,44% του μετοχικού κεφαλαίου της ATCOM (ήτοι 36.413 μετοχές) έναντι τιμήματος 347.015,89 ευρώ με το ποσοστό συμμετοχής της να διαμορφώνεται από 62,29% σε 68,73%.
Το ποσοστό της έφτασε στο 75% τελικά, ωστόσο με την κατάπτωση της Dionic, επήλθε και η πτώση της Atcom, η οποία στο παρελθόν είχε υποβάλλει και αίτηση παραίτησης από τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.
Μέχρι σήμερα η Atcom έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 1.800 έργα, στον ιδιωτικό και το Δημόσιο Τομέα, με τη χρήση των Web Content Management καθώς και Mobile Content Management προϊόντων δικής της ανάπτυξης, για τα περισσότερα από τα οπόια έχει βραβευτεί.
Διαβάστε επίσης:
Dionic: Ο ρόλος Ν. Βαρδινογιάννη, το σφυρί και η αβέβαιη πορεία της εισηγμένης
Δημήτρης Γερογιάννης: Ολοκληρώθηκε η επένδυση €140 εκατ. στην τεχνική βάση της Aegean
Aegean: Οι κινήσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη με αγορά νέων αεροσκαφών και Volotea