Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Advent: Σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση που θα δημιουργήσει 650 θέσεις εργασίας

Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies

Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies

Η Advent Technologies απέστειλε, πριν από δύο ημέρες, στην ΕΥΔΑΜ (Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) και στο Υπουργείο Οικονομικών τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για τη χρήση του 2023 καθώς και τα στοιχεία του πρώτου τετράμηνου του 2024. Ήταν η μοναδική εκκρεμότητα που οι αρμόδιες αρχές των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών ανέφεραν ότι υπήρχε από πλευράς της εταιρείας, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η πολυαναμενόμενη επένδυση, ύψους 64 εκατ. ευρώ, με την κρατική επιδότηση να ανέρχεται στα 24 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Advent Technologies, Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, ερωτηθείς σχετικά επιβεβαίωσε το γεγονός της αποστολής των στοιχείων, τα οποία, όπως εξήγησε, «έχουν ταυτόχρονα δημοσιευθεί και στην έδρα της εταιρείας, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπως προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία, μιας και η συγκεκριμένη τεχνολογική εταιρεία είναι εισηγμένη στον Nasdaq».

Ο κ. Γρηγορίου δήλωσε ότι «από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών ανάψει το “πράσινο φως”, μπορούμε να ξεκινήσουμε από αύριο την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η εταιρεία θα επιδιώξει επιπλέον χρηματοδότηση» προκειμένου να καλύψει τού επενδυτικό της πλάνο των 64 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία Advent έχει αγοράσει τις απαραίτητες εκτάσεις στην Κοζάνη, όπου προβλέπεται να αναπτύξει τις κτιριακές της εγκαταστάσεις ενώ έχει προχωρήσει και στην πρόσληψη ορισμένων ειδικοτήτων επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Green HiPo της Advent ανήκει στα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος «IPCEI Hy2Tech», που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο 2022, για «την υποστήριξη έρευνας, καινοτομίας και πρώτης βιομηχανικής ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του Υδρογόνου». Σε ό,τι αφορά την εταιρεία προβλέπει «τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου και συστημάτων ηλεκτρολυτών και τη δημιουργία 650 θέσεων εργασίας».

Διαβάστε επίσης:

Macy’s: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2024 – Έχασε τις εκτιμήσεις

Στέφανος Κασσελάκης: Εντολή να γίνει έρευνα για τη Λινού

Ουκρανία: Έπληξε με αμερικανικούς HIMARS πλωτές γέφυρες στο Κουρσκ