ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Άμεση επιτάχυνση σε κάθε μορφή αδειοδοτήσεων αλλά και στον έλεγχο των επενδυτικών σχεδίων και φακέλων, με την εμπλοκή και των ελεγκτικών εταιρειών, υποσχέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης και Ενέργειας.
Όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης, τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στο προσεχές διάστημα θα αποτελέσουν τη βάση που θα οδηγήσει, το πολύ σε δύο χρόνια από σήμερα, όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα να μην έχει να αντιμετωπίσει καμία δυσάρεστη έκπληξη. «Θα ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες της ιδιωτικής αγοράς για να μην μένει τίποτε κολλημένο στο υπουργείο και ουσιαστικά θα έχουμε σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την περαιτέρω επιτάχυνση της επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει νέος νόμος αλλά θα εφαρμοστεί η συμφωνία που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση. «Μόνο που εμείς θα την τηρήσουμε», υπογράμμισε με νόημα. Επανέλαβε πως η επένδυση θα ξεκινήσει εντός του 2019 καθώς οι υπηρεσίες που καθυστερούσαν και ήταν αρνητικά διακείμενες τώρα υπογραφούν για να προχωρήσει το έργο.
Ο υπ. Ανάπτυξης ανέφερε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδοτήσεων το οποίο άμεσα θα λειτουργήσει σε πέντε πόλεις. Όπως εξήγησε, σε δύο χρόνια να είναι έτοιμος ένας ψηφιακός χάρτης και με το πάτημα ενός κουμπιού οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να ενημερώνεται για θέματα Κτηματολογίου, αρχαιολογίας, αιγιαλού, και όλων των πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίσει στην περιοχή που ενδιαφέρεται να επενδύσει.
«Θα ξέρει τους όρους, τα προβλήματα που θα βρει και θα σταθμίσει το επιχειρηματικό ρίσκο. Δεν θα έχει εκπλήξεις δεν θα τον ταλαιπωρεί η γραφειοκρατία», σημείωσε ο υπουργός.
Για το ΕΣΠΑ σημείωσε ότι η απορροφητικότητα δεν είναι αυτή που περιέγραφε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά πως ο μέσος όρος απορρόφησης είναι στο 24% κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 19η θέση επί των 28 της ΕΕ. Το 42% των έργων που εμφανίζονταν να έχουν ξεκινήσει δεν έχουν συμβασιοποιηθεί. Για τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας σημείωσε ότι η χώρα μας κατέχει την 72η θέση πίσω από το Μεξικό, την Κένυα, την Αλβανία, κ.α. »στην επόμενη μέτρηση θα είμαστε πολύ υψηλότερα», είπε.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για να ερευνηθούν οι σκευωρίες του παρελθόντος θα διερευνηθούν και όχι για λόγους ρεβανσισμού, όπως είπε, αλλά για λόγους Δημοκρατίας και για να ξέρει οποιοσδήποτε πολιτικός στο μέλλον ότι δεν μπορεί να εφεύρει ψευδομάρτυρες για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και ότι θα έχει το τέλος που του αξίζει.
«Η ιδέα της νέας μεταπολίτευσης και ο πολιτικός πολιτισμός δεν θέλω να περάσει ότι σημαίνει πως ξεχνάμε τι έγινε σ’ αυτή την χώρα», ανέφερε. «Όποιος εργαλειοποίησε την Δικαιοσύνη και όποιος χρησιμοποίησε ψευδομάρτυρες για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους θα έχει το τέλος που του αξίζει», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το σχέδιο για τα νοσοκομεία: Τι αλλάζει το 2025, οι προτεραιότητες του Υπουργού Υγείας
- Βασιλική Λαζαράκου στο mononews: Παρά τη μείωση των επιτοκίων, το Χ.Α. ο φθηνότερος τρόπος άντλησης κεφαλαίων
- Μελέτης Μελετόπουλος στο Mononews: Οι Τούρκοι εμφανίζονται ως οι θριαμβευτές κατακτητές της Συρίας δι’ αντιπροσώπου
- Γκστάαντ VS Κουρσεβέλ: Η απόλυτη μάχη των χειμερινών παραδείσων με σαλέ από 40.000 ευρώ την εβδομάδα