• Business

    Active: Στα €42 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2023

    • NewsRoom
    Γιάννης Στασινόπουλος

    Γιάννης Στασινόπουλος


    Στα 42 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος της ελληνικής εταιρείας πληροφορικής Active το 2023, σημειώνοντας αύξηση κατά 23% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

    Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 40%, φτάνοντας στο ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

    Σε επίπεδο ομίλου, οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

    Για το τρέχον οικονομικό έτος (FY24), προβλέπεται ανάλογη αύξηση εσόδων, με τον στόχο να έχει τεθεί στα 60 εκατομμύρια ευρώ για την Active. Λαμβάνοντας υπόψη τα συμβασιοποιημένα έργα τα οποία ξεπερνούν τα 90εκ. € ανάλογα αποτελέσματα υπολογίζονται και για την επόμενη (2025) χρονιά.

    Σε επίπεδο ομίλου, ο συνολικός τζίρος πωλήσεων για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

    Ήδη, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024, τα έσοδα της Active ξεπέρασαν τα 22 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 31% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Ο CEO του ομίλου Γιάννης Στασινόπουλος δηλώνει:

    «Στοχεύουμε πάντα στην οργανική αύξηση των εσόδων μας, αξιοποιώντας τα έργα που έχουμε αναλάβει τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, με τον δεύτερο να αποτελεί διαχρονικά σημαντική πηγή εσόδων για εμάς. Κοιτάζοντας το μέλλον, σχεδιάζουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματά μας, με κύρια προτεραιότητα την ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό».

    Διαβάστε επίσης

    Raspberry Pi: Θερμή υποδοχή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου για την τεχνολογική εταιρεία – Υπάρχει και συνέχεια;

    ΟΠΑΠ Forward: Έως τις 21 Ιουνίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    ΟΛΠ: Στις 4 Ιουλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος



    ΣΧΟΛΙΑ