Η δανέζικη επενδυτική A.P. Moller Holding κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Svitzer Group σε μετρητά, μια συμφωνία που αποτιμά την πάροχο ναυτιλιακών υπηρεσιών σε περίπου 9 δισεκατομμύρια κορώνες (1,3 δισ. δολάρια).
Μέσω της θυγατρικής της APMH Invest, η A.P. Moller Holding κατέχει επί του παρόντος το 47% των μετοχών και τώρα προσφέρεται να αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές προς 285 κορώνες έκαστη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Η Svitzer αποσχίστηκε από την A.P. Moller-Maersk πριν από περίπου ένα χρόνο. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει περίπου 8% από την εισαγωγή τους στον Nasdaq της Κοπεγχάγης. Η δανέζικη εταιρεία εκμετάλλευσης ρυμουλκών ανήκει στον όμιλο εταιρειών Maersk για περισσότερα από 40 χρόνια, αφού η Maersk έγινε κύριος μέτοχος το 1979 και την εξαγόρασε λίγο αργότερα.
Η APMH Invest δήλωσε ότι «δεν πιστεύει ότι η εισαγωγή στο χρηματιστήριο οδήγησε στο αναμενόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον και ότι η διαγραφή από αυτό και η ιδιωτική ιδιοκτησία θα υποστηρίξει καλύτερα τη συνεχή ανάπτυξη της Svitzer».
Η εταιρεία «θεωρεί τον εαυτό της μακροπρόθεσμο επενδυτή στη Svitzer» και δεν έχει καμία πρόθεση να πωλήσει ή να διαθέσει οποιεσδήποτε μετοχές, ανέφερε στο έγγραφο της προσφοράς.
Οι επενδυτές που ελέγχουν περίπου το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της Svitzer υποστηρίζουν τη συμφωνία, δήλωσε η APMH Invest.
Η προσφορά αντιπροσωπεύει premium 31,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Svitzer που ήταν 216,4 κορώνες την Τρίτη.
Ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας συνέστησαν στους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά.
Η A.P. Moller Holding είναι μια επενδυτική εταιρεία και η μητρική εταιρεία του ομίλου A.P. Moller, ο οποίος διαθέτει περιουσιακά στοιχεία σε διάφορες εταιρείες και τομείς, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο A.P. Moller-Maersk.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, κατέχει επίσης το 21% της Danske Bank.
Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση Κικίλια με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Fang Qiu
Επικεφαλής της Costamare Bulkers Holdings ο Γρηγόρης Ζήκος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νατάσα Στάμου (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς): Οι δημόσιες προσφορές και οι απλουστεύσεις στα ενημερωτικά δελτία
- e-Peitharxika: Τα πρώτα στοιχεία της εφαρμογής δείχνουν ότι αυξάνεται ο ρυθμός έκδοσης πειθαρχικών αποφάσεων
- Μενδώνη για την απώλεια του φιλόλογου Αλέξη Πολίτη: «Άφησε ξεχωριστή σφραγίδα στις νεοελληνικές σπουδές»
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22 ατόμων που οδηγούσαν χωρίς τη σχετική άδεια και ένας υπό την επήρεια μέθης
