• Business

    Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat): Στόχος ετήσιο ανεκτέλεστο έως 7 δισ. την επόμενη πενταετία

    Γιάννης Αργυρόπουλος - Επικεφαλής της Νομικής Διεύθυνσης Intrakat, Νίκη Τζαβέλα - Πρόεδρος του Δ.Σ., Αλέξανδρος Εξάρχου - Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Κώστας Αδαμόπουλος - Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Ομίλου Intrakat

    Γιάννης Αργυρόπουλος – Επικεφαλής της Νομικής Διεύθυνσης Intrakat, Νίκη Τζαβέλα – Πρόεδρος του Δ.Σ., Αλέξανδρος Εξάρχου – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Κώστας Αδαμόπουλος – Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Ομίλου Intrakat


    Σε κύκλο εργασιών ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στοχεύει η Intrakat το 2026, σύμφωνα με το πλάνο που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αλέξανδρος Εξάρχου, ενώπιον των μετόχων στην ετήσια γενική συνέλευση.

    «Ο τζίρος του ομίλου θα φτάσει τα 2,5 δισ. μέσω εξαγορών που σκοπεύουμε να κάνουμε», είπε ο κ. Εξάρχου, ξεκαθαρίζοντας ότι δε μιλά για την εξαγορά μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, αλλά κυρίως εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού.

    Επίσης, τέθηκε ο στόχος για περιθώριο ενοποιημένου μεικτού κέρδους 10%, περιθώριο EBITDA 7,5%. Η Intrakat στοχεύει σε ανεκτέλεστο ύψους 5 έως 7 δισ. την επόμενη πενταετία «ώστε ο όμιλος να είναι διασφαλισμένος για εποχές που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί το 10% περιθώριο κέρδους».

    Ο επικεφαλής του ομίλου αναφέρθηκε στη στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει η Intrakat, τονίζοντας πως ο όμιλος «θα λάβει τα μέτρα του, ώστε όταν μειωθεί η δυνατότητα διακράτησης υψηλού ανεκτέλεστου, να αναπτυχθεί στο χώρο των ΑΠΕ, αλλά και μέσω επιθετικής συμμετοχής στα έργα ΣΔΙΤ και στις παραχωρήσεις».

    Πρόσθεσε, δε, πως η ανάπτυξη στη Ρουμανία είναι εξαιρετικά σημαντική, «γιατί το ανεκτέλεστο μπορεί να αυξηθεί γρηγορότερα από ό,τι στην Ελλάδα».

    Διαβάστε επίσης:

    Μπουλντόζες για έργα άνω των €2,5 δισ. έως τα τέλη του 2024 – Ποιοι μεγάλοι τα αναλαμβάνουν

    Κώστας Φραγκογιάννης: Στην Πρίστινα με επιχειρηματίες – Πού δηλώνουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι

    OpenAI: Γιατί Microsoft και Apple εγκαταλείπoυν τις θέσεις παρατηρητή στο ΔΣ



    ΣΧΟΛΙΑ