ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως αποκάλυψε, τα καλά νέα τα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, υπερηφάνεια, ευγνωμοσύνη προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και τους εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές αλλά και με συγκίνηση μέχρι δακρύων, καθώς η Pfizer είχε καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της παγκόσμιας κοινότητας για έξοδο από το σκοτεινό τούνελ της υγειονομικής κρίσης, η οποία έχει επιφέρει καταστροφικές συνέπειες σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
«Ενημερώθηκα για τα θετικά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ένα απόγευμα Κυριακής, μια ημέρα πριν ανακοινώσουμε τα ενδιάμεσα αποτελέσματα. Και δεν ντρέπομαι καθόλου να σας πω ότι συγκινήθηκα μέχρι δακρύων. Ένιωσα ενθουσιασμό για το ότι επιτέλους μπορούμε να δούμε φως στο τέλος αυτού του μεγάλου και σκοτεινού τούνελ. Και βεβαίως μεγάλη υπερηφάνεια για όλους τους συναδέλφους μου στη Pfizer, που κατάφεραν να προσφέρουν στον κόσμο αυτό το φως. Στην πραγματικότητα μπόρεσα να ανασάνω με ανακούφιση ακούγοντάς τα. Διότι γνώριζα ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι, εκατομμύρια επιχειρήσεις, εκατοντάδες κυβερνήσεις είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σ’ εμάς και είχαμε καταφέρει τελικά να ανταποκριθούμε. Και βεβαίως ένιωσα ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για τους χιλιάδες επιστήμονες που εργάστηκαν μέρα νύχτα όλο αυτό το διάστημα για να καταφέρουν αυτό το επίτευγμα, όπως, επίσης, και για τους χιλιάδες εθελοντές που σήκωσαν το χέρι και επέλεξαν να λάβουν μέρος στις κλινικές δοκιμές, με αυταπάρνηση και αλτρουϊσμό, θέλοντας να προσφέρουν στην κοινωνία», ανέφερε ο global CEO της εταιρείας.
Αναφερόμενος στην Pfizer Hellas, o Αλβέρτος Μπουρλάς εξέφρασε την υπερηφάνεια και τον ενθουσιασμό του για τον ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η θυγατρική στην Ελλάδα στην επιτυχία της εταιρείας συνολικά, αλλά και πολύ μεγάλη αισιοδοξία για τη συμβολή που θα έχει στο μέλλον, όχι μόνο στην ανάπτυξη της εταιρείας αλλά και στην προαγωγή της παγκόσμιας υγείας.
«Από εδώ αρχίσαν όλα για εμένα. Το 1993, έχοντας τελειώσει το διδακτορικό μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, εντάχθηκα στην Pfizer ως τεχνικός διευθυντής στο τμήμα Ζωικών Προϊόντων της Ελλάδας. Εργάστηκα εκεί για τρία χρόνια προτού φύγω για να ξεκινήσω μια σταδιοδρομία που κυριολεκτικά με έκανε να γυρίσω όλο τον κόσμο. Αισθάνομαι ευλογημένος που η σύζυγός μου κι εγώ ζήσαμε σε 8 διαφορετικές πόλεις, σε 5 διαφορετικές χώρες, προτού εγκατασταθούμε τελικά στη Ν. Υόρκη για δεύτερη φορά.
Αλλά απ’ όλα τα γραφεία στα οποία δούλεψα και έζησα, αυτό το μικρό γραφείο στην Αλκέτου 5, στο Παγκράτι, που ήταν τα γραφεία από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι και την εποχή που ήμουν εγώ στην Ελλάδα, είναι αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Και όλο αυτό το διάστημα, καθώς έχτιζα τη σταδιοδρομία μου στο εξωτερικό, έβλεπα με χαρά και υπερηφάνεια τη Pfizer Hellas να ακολουθεί τη δική της παράλληλη πορεία ανάπτυξης. Να κατακτά ηγετική θέση στην Ελλάδα, να δημιουργεί θετικό αποτέλεσμα στις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων ασθενών και των οικογενειών τους, να είναι ένας υπεύθυνος εταιρικός πολίτης και να στηρίζει τη χώρα μας σε δύσκολες εποχές», εξομολογήθηκε ο CEO της εταιρείας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας, στη συμβολή της Pfizer προς την αξιοποίησή τους και απεύθυνε το δικό του μήνυμα στους νέους ανθρώπους της χώρας μας.
«Πάντα είχα ακλόνητη πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας να προοδεύσει αξιοποιώντας το ταλέντο και τις ικανότητες των ανθρώπων της. Για να γίνουν πράξη αυτές οι δυνατότητες πρέπει να εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά της χώρας. Μετά από μία πολύ δύσκολη δεκαετία, χωρίς τους νέους, δεν μπορούμε καν να συζητάμε για το μέλλον της Ελλάδας. Αυτοί είναι το μέλλον. Σαν Pfizer υποστηρίζουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια μέσα από τη δημιουργία του νέου μας κόμβου Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη γενέτειρά μου, τη Θεσσαλονίκη, και του Κέντρου Υπηρεσιών που θα λειτουργήσει εκεί το 2021. Εκτιμούμε ότι οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν αρχικά 600 νέες θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων και περισσότερες ακόμα τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα σήμερα πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά όταν η κρίση τελειώσει υπάρχει μπροστά ένα λαμπρό μέλλον. Το μήνυμά μου στους νέους ανθρώπους της χώρας είναι να μην σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους. Να έχουν πίστη, να γνωρίζουν την αξία τους και να μην το βάζουν ποτέ κάτω», τόνισε.
Αλλάζει το τοπίο στη φαρμακοβιομηχανία
Σύμφωνα με τον Αλβέρτο Μπουρλά, η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο την αξία της φαρμακοβιομηχανίας και της φαρμακευτικής καινοτομίας, ενώ παράλληλα θέτει όχι μόνο των κλάδο αλλά και τις κυβερνήσεις, τις κοινωνίες και τις οικονομίες απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις.
«Μπορώ να πω με ενθουσιασμό ότι η ανταπόκριση του κλάδου μας είχε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να αναγνωρίζουν αυτό που όλοι εμείς, όσοι εργαζόμαστε στο χώρο του φαρμάκου γνωρίζαμε πάντα: ότι ελάχιστοι κλάδοι έχουν κάνει τόσο καλό στον κόσμο όσο ο δικός μας.
Μεγάλη πρόκληση τώρα για εμάς είναι να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική. Να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε το ίδιο επίπεδο συνεργασίας, το ίδιο επίπεδο διαφάνειας, την ίδια αίσθηση του επείγοντος σε ό,τι κάνουμε από εδώ και πέρα.
Αντίστοιχα, αυτή είναι μία σημαντική στιγμή και για τις κυβερνήσεις, για τις οικονομίες για τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Είναι μία ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι η επένδυση σε ισχυρά συστήματα υγείας, η επένδυση στην επιστήμη και στην τεχνολογία αλλά και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι θεμελιώδεις προϋποθέσεις στην προσπάθεια να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», σημείωσε.
Αναφερόμενος στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας, τόνισε ότι σήμερα η επιστήμη και η ψηφιακή τεχνολογία έχουν περισσότερες δυνατότητες από ποτέ και οι δυνατότητες αυτές μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη λύσεων ενάντια στις πιο σοβαρές ασθένειες της εποχής μας, ενώ μίλησε με ιδιαίτερη αισιοδοξία για τη διαμόρφωση του πεδίου αυτού στο μέλλον.
«Έχουμε μπροστά μας μία δεκαετία γεμάτη από πρωτόγνωρες ιατρικές ανακαλύψεις και μπορούμε να προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου οι ασθενείς με καρκίνο θα έχουν την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να παλεύουν γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο θεραπειών, που έχουν σχεδιαστεί για να επιτίθενται στον όγκο τους, αξιοποιώντας παράλληλα το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα για να κερδίσουν τη μάχη με την ασθένεια. Μικρά παιδιά με σοβαρές σπάνιες γενετικές ασθένειες θα έχουν την ελπίδα μιας κανονικής ζωής, χάρη σε μια απλή μετάγγιση γονιδιακής θεραπείας. Ασθενείς με δύσκολα σπάνια νοσήματα θα μπορούν να έχουν πλήρη ύφεση και να απαλλαγούν από τον πόνο, τη δυσφορία και τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ασθένειας. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς δεν θα ζουν με το φόβο της μόλυνσης από ανθεκτικά στις αντιβιώσεις βακτήρια. Τα παιδιά που, κατά τη γέννησή τους, είτε πάσχουν είτε κινδυνεύουν από σοβαρές μεταδοτικές νόσους θα μπορούν να προστατεύονται τους πρώτους μήνες της ζωής τους χάρη σε ένα εμβόλιο που θα κάνει η μητέρα τους πριν από τον τοκετό. Αυτό είναι το μέλλον που η φαρμακοβιομηχανία θα φέρει στον κόσμο», κατέληξε ο CEO της Pfizer.
Διαβάστε επίσης:
Pfizer: Η ΕΕ θα παραγγείλει έως και 100 εκατ. περισσότερες δόσεις εμβολίου
ΗΠΑ: Συνεργασία με την Pfizer για να αντιμετωπιστούν οι «προκλήσεις» στην παραγωγή του εμβολίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το δικαστήριο αποφάσισε: Το κλεμμένο ρολόι του Τζον Λένον ανήκει στην Γιόκο Όνο
- Εταιρεία real estate ιδρύει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος
- Generali: Ισχυρή ανάπτυξη και άλμα 5% στα κέρδη τριμήνου
- Η Κωτσόβολος συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά στην έκθεση XENIA 2024 με το «K2B – Business empowerment by Kotsovolos»