Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Έλον Μάσκ: Space X και Χ μετακομίζουν στο Τέξας – Αιτία η ψήφιση νόμου στην Καλιφόρνια υπέρ των trans μαθητών

Έλον Μασκ

Έλον Μασκ

Στο Τέξας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της Tesla, μετακομίζει πλέον ο Έλον Μάσκ τα κεντρικά γραφεία της Space X και του Χ που βρίσκονται στην Καλιφόρνια.«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», όπως ο ίδιος έγραψε στην ανάρτησή του στο Χ , ανακοινώνοντας την απόφασή του, ήταν η ψήφιση  νόμου στην Καλιφόρνια που απαγορεύει στα σχολεία  να αποκαλύπτουν πληροφορίες για την φυλετική ταυτότητα των μαθητών.

«Για αυτόν τον νόμο αυτό και αρκετούς άλλους που προηγήθηκαν και επιτίθενται στις οικογένειες και τις εταιρείες, η SpaceX θα μεταφέρει τα κεντρικά της από το Χόθορν της Καλιφόρνια στο Στάρμπεις του Τέξας» έγραψε στο Χ ο Μασκ.

Το αν τα σχολεία θα πρέπει να ενημερώνουν τους γονείς για το φύλο των παιδιών τους έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης στις ΗΠΑ.

Η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ υποστηρίζει ότι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, αλλά όσοι διαφωνούν με τη θέση αυτή υποστηρίζουν ότι οι γονείς έχουν δικαιώμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει με τα παιδιά τους.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει μια κόρη τρανς, στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι «στηρίζει» τέτοια άτομα εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις αντωνυμίες για τις οποίες έχει πει ότι είναι «αισθητικός εφιάλτης».

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Θα δωρίζει 45 εκατ. δολάρια τον μήνα για να στηρίξει τον Τραμπ

Έλον Μασκ: Η Κομισιον πρότεινε μυστική συμφωνία λογοκρίσιας για το X

Έλον Μασκ: Εκφράζει την στήριξή του στον Τραμπ για την απόπειρα εναντίον του – Οι αναρτήσεις του στο Χ