• Business

    7th Athens Investment Forum: H Ελλάδα ως σταθερός αναπτυξιακός πυλώνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

    • NewsRoom


    Το φετινό, 7ο κατά σειρά, Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Banquet.

    Το AIF έχει πλέον αναδειχθεί ως ένα από τα κυριότερα πεδία συνάντησης των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και των κρατικών φορέων των οποίων η αποφασιστική συμβολή είναι απαραίτητη για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

    Η Ελλάδα συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με βασικούς πυλώνες την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, τις υποδομές, τις κατασκευές, την ενέργεια, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υγεία.

    Παρακολουθώντας και αφουγκραζόμενοι ενεργά τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς, αποφασίσαμε να εισάγουμε μία καινοτομία, προσθέτοντας εφεξής μία επιπλέον ενότητα, η οποία θα αλλάζει κάθε χρόνο ανάλογα με τις εξελίξεις και τις επιχειρηματικές προοπτικές.

    Για το 7ο AIF επιλέξαμε ως νέα ενότητα τον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, με προσκεκλημένους πολιτικούς εκπροσώπους και επιχειρηματίες με μεγάλη γνώση και εμπειρία στον τομέα αυτό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όπως κάθε χρόνο, οι ενότητες οι οποίες παραμένουν διαχρονικά επίκαιρες συγκεντρώνοντας αμείωτο ενδιαφέρον και αποτελώντας τον πυρήνα του AIF είναι οι: ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, & ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.

    Παραμένοντας πιστοί στο υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους συμμετέχοντες και καθοδηγούμενοι από τις πολιτικές εξελίξεις, καλούμε τους επιχειρηματίες των μεγαλύτερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να αναδείξουν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν το επιχειρείν σε σχέση με τις επενδύσεις. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, τόσο από τα κυβερνητικά στελέχη όσο και από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα & το εξωτερικό, τα «flagships» του ελληνικού & ξένου επιχειρείν.

    Οι πρώτοι μεγάλοι χορηγοί και ομιλητές που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στα πάνελ είναι: HELLENIC DUTY FREE SHOPS, ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, LAMDA DEVELOPMENT, GRANT THORTON, EUROLIFE, ΠΕΦ, ΔΕΔΔΗΕ, COSMOTE, ΔΕΗ, QUALCO, IGI POSEIDON, VNK Capital, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, EUROBANK, HILL INTERNATIONAL, ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΑΔΜΗΕ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, INVENTIO (STREEM GLOBAL), UNISYSTEMS (όμιλος Quest), MORTEΚ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΦΟΡΙΑΣ (ΚτΠ)

    Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

    Οι παρουσιάσεις και τα διαδραστικά πάνελ των συζητήσεων θα ενισχύσουν την κατανόηση και την ανταλλαγή ιδεών, προωθώντας έτσι τη συνεργασία και τη διασύνδεση μεταξύ κρατικών φορέων και επιχειρήσεων, καθώς και των ίδιων επιχειρήσεων μεταξύ τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ocean Freighters (Φαίδων Μουστάκας): Πώληση και αγορά πλοίων

    OpenAI: Στα 150 δισ. δολάρια θα εκτιναχθεί η αποτίμηση της – Στόχος η άντληση 6,5 δισ. δολ.

    Alpha Trust Ανδρομέδα: Κέρδη 1,2 εκ στο εξάμηνο – Διανομή πρόσθετου μερίσματος



    ΣΧΟΛΙΑ