Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το σχέδιο 13 σημείων του Χρήστου Γκότση για την κεφαλαιαγορά

Ο Χρήστος Γκότσης είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το πράσινο φως έδωσε η πλειοψηφία της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, καθώς έγινε αποδεκτό το αίτημα του Υπουργού Οικονομικών για την τοποθέτησή του στο τιμόνι του εποπτικού οργάνου.

Ο κ. Γκότσης, μετά την εκλογή του, τόνισε ότι ο κύριος προσανατολισμός της νέας διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας, πέρα από την επαρκή εποπτεία της κεφαλαιαγοράς, που είναι μέχρι σήμερα ο βασικός ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη και νέες εισαγωγές εταιρειών στο χρηματιστήριο, και περιέγραψε τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης: