Σε πτωτική τροχιά συνεχίζουν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις, μετά από την απόφαση της Google να “μπλοκάρει” τις διαφημίσεις με σχετικό περιεχόμενο. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Coinmarketcap.com, η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει στα 310,4 δισ. δολ., από τα 372,9 δισ. δολ. μία ημέρα πριν, “εξανεμίστηκαν” δηλαδή σχεδόν 60 δισ. δολ. από την αγορά.

Ειδικότερα, το Bitcoin που βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Φεβρουαρίου, αν και σήμερα επιδεικνύει διάθεση ανάκαμψης, φθάνοντας στα 8.200 δολάρια. Το Ethereum χάνει 2,85% στα 597,49 δολάρια, ενώ το Ripple γνωρίζει “βουτιά” της τάξεως του 11% στα 0,69 δολάρια.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιδεικνύοντας διάθεση ανάκαμψης μετά από τις χθεσινές απώλειες που σημειώθηκαν στα ταμπλό, υπό τον φόβο του εμπορικού πολέμου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,22%, ενώ όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,15%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,38% και ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται 0,42% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,44%, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,20% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει άνοδο 0,42%.

Στην Ασία, οι επιδόσεις των αγορών ήταν μικτές, μετά από τη χθεσινή “βουτιά” 250 μονάδων του Dow Jones.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι υπόλοιπες χώρες να απαντήσουν με αντίποινα και σχετικά με τον αντίκτυπο που θα είχε ένας εμπορικός πόλεμος.

Την ίδια ώρα, η διαμάχη μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας για την υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ, του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη Βρετανία, και της κόρης του Γιούλια. Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες, με τη Μόσχα να προειδοποιεί για αντίμετρα. Ευθύνες στη Ρωσία πάντως επέρριψε και η Ουάσινγκτον, κατά τη χθεσινή σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το ευρώ σήμερα κερδίζει έδαφος, έναντι του δολαρίου, το οποίο και αποδυναμώνεται στο “φόντο” των αναταραχών στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις.