Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

5 κλιματιστικά για το σαλόνι

Xωρίς το σωστό air condition, το καλοκαίρι μπορεί να γίνει η πιο ανυπόφορη εποχή του χρόνου. Κάνε τη σωστή αγορά και γλίτωσε από περιττό άγχος!

Το καλοκαίρι είναι πανέμορφο, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολο. Σαφώς είναι η πιο ανέμελη εποχή, δεδομένου ότι είναι συνυφασμένη με τα μπάνια, τις διακοπές και τη χαλάρωση, μπορεί να γίνει όμως και η πιο δύσκολη, αν ζεις τη ζέστη στο απόλυτο και δεν έχεις στο σπίτι το κατάλληλο air condition που θα σε δροσίζει τις δύσκολες μέρες.

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να σε κουράσει πολύ έντονα, να σε κάνει να νιώθεις αποδυναμωμένος και να σε οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Αν μάλιστα εργάζεσαι από το σπίτι, πράγμα πολύ σύνηθες πλέον, είναι αδύνατο να δουλέψεις χωρίς μια δροσερή ατμόσφαιρα, αφού δεν θα μπορείς ούτε να συγκεντρωθείς, ούτε να πας παρακάτω.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συγκεντρώσαμε για σένα μερικά από τα καλύτερα κλιματιστικά που θα βρεις στην αγορά, για να φτιάξεις το ιδανικό κλίμα στο χώρο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επωφελήσου από τις προσιτές τιμές, τη δυνατότητα καθαρισμού αέρα και τον απομακρυσμένο χειρισμό και κάνε τη δική σου επιλογή, ανάλογα φυσικά με τα γούστα και τις ανάγκες σου.

Mικρό σαλόνι, μεγαλύτερη οικονομία

Όταν θέλεις να πέσει η θερμοκρασία σε ένα συγκεκριμένo, σχετικά μικρό σαλόνι τότε δε χρειάζεται να αποκτήσεις μεγάλο κλιματιστικό, γλιτώνοντας έτσι χώρο και χρήματα και επιλέγοντας κάτι ιδανικό για τα τετραγωνικά σου. Μία εξαιρετική εδώ επιλογή είναι το κλιματιστικό τοίχου Gaia-09HRFN8-I Grey/O της Midea ονομαστικής απόδοσης 9.000BTU/h που θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος όταν ο υδράργυρος έξω χτυπά… κόκκινο!

Η απόδοσή του λειτουργεί άψογα για να δροσίζεται επαρκώς ο χώρος σου, ενώ λειτουργεί πολύ οικονομικά και αθόρυβα χάρη στο inverter μοτέρ που διαθέτει.

Όμως, δε φροντίζει μόνο για το ευχάριστο κλίμα, αλλά και για την υγιεινή του αέρα που αναπνέεις. Λειτουργεί με φίλτρο αποστείρωσης Hepa H13, για να απαλλάσσει την ατμόσφαιρα από βλαβερά σωματίδια και αλλεργιογόνα, που μόνο προβλήματα προκαλούν. Όλη η άνεση βρίσκεται στο χέρι σου… Πάτησε το «on» και πάρε βαθιά ανάσα!

Μια άλλη εξαιρετική πρόταση αποτελεί και το κλιματιστικό QDL 9INV 9.000 BTU της Nuvelle που αναλαμβάνει να διαμορφώσει, σε ελάχιστο χρόνο, το ιδανικό κλίμα στο σαλόνι σου όχι μόνο αυτό το δύσκολο καλοκαίρι… αλλά και τον χειμώνα που θα έρθει μετά. Επειδή δεν είναι εποχές για περιττά έξοδα, έχε κατά νου πως λειτουργεί πολύ οικονομικά (Α+++) τόσο στην ψύξη, όσο και στη θέρμανση και Turbo λειτουργία για τις φορές που θες να δώσεις ένα extra boost.

Μπορείς να το ρυθμίζεις ακόμα και από απόσταση! Μέσω Wi-Fi, έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με το smartphone σου, ώστε να κάνεις απομακρυσμένα τις επιθυμητές ρυθμίσεις για να διαμορφώσεις την τέλεια ατμόσφαιρα πριν καλά-καλά μπεις σπίτι! Μαγικό;

Ανάσες δροσιάς στο σαλόνι σου

Τώρα περνάμε στην περίπτωση που το σαλόνι σου, στο οποίο θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό, ξεπερνάει τα 20 τετραγωνικά. Τότε καταλαβαίνεις ότι θα είναι καλύτερο να ανέβεις από την κατηγορία των 9000BTU/h σε κάτι ισχυρότερο, για να καλύπτεις επαρκώς όλα τα τετραγωνικά.

Τα κλιματιστικά των 12000BTU/h είναι συχνά αρκετά για τα περισσότερα σπίτια κι έτσι υπάρχει πλήθος επιλογών σε μοντέλα. Μια πολύ καλή πρόταση είναι το AG16Graph-12N8D0-I/O της Midea που δεσμεύεται να δώσει στην οικογένειά σου μια απολαυστική ανάσα δροσιάς φέτος το καλοκαίρι!

Τοποθέτησέ το στον τοίχο σου και απόλαυσε μέγιστη απόδοση με την τεχνολογία Inverter, ονομαστική απόδοση 12.000 BTU/h. Έχει εύρος θερμικής απόδοση από 3.650 έως 14.950BTU/h και ενεργειακή κλάση θερμής ζώνης Α+++.

Αντίστοιχα, έχει εύρος ψυκτικής απόδοσης 4.700 έως 14.700BTU/h και ενεργειακή απόδοση A++, χαρακτηριστικά που σου «φωνάζουν» να μην το χάσεις.

Μια επιλογή που κάνει… θαύματα

Το κλιματιστικό MIRACLE III-18CHSD/TPG21I της TCL -μία από τις top προτάσεις μας- είναι πάντα εκεί για εσένα! Έχει ονομαστική απόδοση 18.000BTU/h και λειτουργεί πολύ οικονομικά για να το έχεις σε λειτουργία όλη μέρα κι όλη νύχτα. Οι περσίδες του κινούνται προς 4 κατευθύνσεις για να σε καλύπτουν πλήρως, όπου κι αν βρίσκεσαι στο σαλόνι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Θα συμφωνήσεις μαζί μας, αν θυμηθείς πόσες φορές έχεις πετύχει διαμάχες στη δουλειά ή στο σπίτι με πρωταγωνιστή κάποιον που… δεν τον χτυπά το air condition.

Τέλος αυτά τα προβλήματα! Επίσης, σημείωσε ότι χάρη στη λειτουργία I-Feel, ένας αισθητήρας ανιχνεύει τη θερμοκρασία του χώρου στον οποίο βρίσκεται το χειριστήριο και το κλιματιστικό προσαρμόζει αυτόματα τη λειτουργία του για να μη σε αφήσει στιγμή… παραπονεμένο.

Δροσιά απ’ άκρη σ’ άκρη του σπιτιού

Από την άλλη, μπορεί να θες να επενδύσεις σε κάτι με μεγαλύτερη απόδοση για να στέλνει τη δροσιά του και στο υπόλοιπο σπίτι. Αν είσαι σε αυτή τη φάση, ρίξε μια ματιά στο κλιματιστικό BREEZEIN-24CHSD/TPH11 I/O 24K της TCL που διαμορφώνει σε ελάχιστο χρόνο το ιδανικό κλίμα σε κάθε χώρο, όποια εποχή κι αν είναι.

Για να μην κουράζεσαι και χάνεις χρόνο που δεν σου περισσεύει, μπορείς να το ρυθμίζεις ακόμα και από απόσταση. Μέσω του Smart Control, ο απομακρυσμένος χειρισμός του κλιματιστικού έχει γίνει πιο απλός από ποτέ, ώστε να διαμορφώνεις την τέλεια ατμόσφαιρα, πριν καλά-καλά μπεις σπίτι!

Τέλος, χάρη στην 4D ροή αέρα, αλλά και την τεχνολογία Gentle Wind είσαι σίγουρος πως ο αέρας διαχέεται ομοιόμορφα, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.