Αν έχεις εκτυπωτή στο σπίτι ή στο γραφείο, ξέρεις πολύ καλά ότι το μελάνι τελειώνει πιο γρήγορα κι από μπουκάλι νερό σε συναυλία ντάλα καλοκαίρι. Και το χειρότερο; Τα αναλώσιμα εκτυπωτή είναι από τα πιο ακριβά πράγματα που πληρώνουμε χωρίς να ξέρουμε ακριβώς γιατί είναι τόσο ακριβά. Λες και το μελάνι είναι από χρυσό ή το toner αλέθεται από μονόκερους.
Αν νιώθεις κι εσύ ότι ο εκτυπωτής σου έχει περισσότερη όρεξη να σου φάει το μελάνι παρά να εκτυπώνει, ήρθε η ώρα να κάνουμε λίγη… εκτυπωτική λιτότητα! Δες παρακάτω 4+1 tips για να κάνεις τα αναλώσιμά σου να κρατήσουν περισσότερο!
Μην Εκτυπώνεις Τα Πάντα Λες Και Έχεις Εκτυπωτή Χορηγό
Ξέρουμε, το να εκτυπώνεις τα πάντα έχει μια αίσθηση power move. Σαν να είσαι CEO που εγκρίνει συμβόλαια εκατομμυρίων. Αλλά μεταξύ μας, χρειάζεται πραγματικά να εκτυπώσεις το e-mail της παραγγελίας από το efood για το club sandwich που έφαγες στις 3 το πρωί του Σαββάτου μετά από συναυλία του Κωστή Μαραβέγια;
Τι κάνουμε λοιπόν;
Πριν πατήσεις το κουμπί της εκτύπωσης, ρώτα τον εαυτό σου: “Θα με σώσει αυτή η σελίδα από κάποια φορολογική επιδρομή;” Αν η απάντηση είναι όχι, τότε ίσως η οθόνη του κινητού σου μπορεί να κάνει τη δουλειά καλύτερα — και κυρίως, τζάμπα.
Μάθε τη Δύναμη του “Εκτύπωση σε Ασπρόμαυρο”
Η χρωματιστή εκτύπωση είναι ωραία, δεν λέμε. Αλλά μήπως χρειάζεται όντως να εκτυπώσεις το excel με τα οικονομικά της δουλειάς σε 32 αποχρώσεις του πράσινου;
Όχι! Άσε το μαύρο μελάνι να κάνει τη δουλειά του σαν τίμιος εργάτης και κράτα τα χρώματα για τις σημαντικές στιγμές, όπως τα διαγράμματα που δείχνουν πόσα λεφτά ξοδεύεις για αναλώσιμα κάθε μήνα.
Extra tip: Οι περισσότεροι εκτυπωτές έχουν επιλογή “Εκτύπωση σε οικονομική λειτουργία” ή Draft mode. Μπορεί τα γράμματα να βγαίνουν λίγο σαν να τα έγραψε ο γιατρός σου με hangover, αλλά το μελάνι κρατάει για μια ζωή!
Shake it Baby!
Αν το εκτυπωτικό σου σύστημα σου λέει ότι το toner τελείωσε, μην τον πιστέψεις αμέσως. Τα περισσότερα toner έχουν ακόμα ζωή μέσα τους, απλά το μηχάνημα κάνει τον δύσκολο.
Η λύση; Βγάλε το toner, κούνατο λίγο όπως κουνάει τα κοκτέιλ ο μπάρμαν το καλοκαίρι στην Ίο και ξαναβάλε το μέσα. Θα δεις ότι μπορείς να τυπώσεις ακόμα μερικές δεκάδες σελίδες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μην Παίζεις με τον Διακόπτη
Το να ανοίγεις και να κλείνεις τον εκτυπωτή σου κάθε πέντε λεπτά είναι το απόλυτο sabotage στα αναλώσιμα. Κάθε φορά που ο εκτυπωτής κάνει restart, κάνει αυτό το γνωστό… τζρρρρ τζρρρρ κλακ και καθαρίζει τις κεφαλές, ξοδεύοντας μελάνι χωρίς λόγο.
Χρυσός κανόνας:
Αν σκοπεύεις να εκτυπώσεις κάτι ξανά σε μία ώρα, άστο ανοιχτό και κάνε ότι δεν το βλέπεις. Μόνο όταν τελειώσεις τη δουλειά σου, τότε κλείσ’ το και άστο να ξεκουραστεί σαν συνταξιούχος μετά το μεσημεριανό φαγητό.
+1. Φιλτράρε τις Φυσαλίδες Μυαλού με Virtual Printer
Ξέρουμε, υπάρχουν στιγμές που θέλεις να εκτυπώσεις κάτι απλά για να δεις πώς φαίνεται στο χαρτί. Λάθος! Υπάρχει κάτι μαγικό που λέγεται PDF Printer.
Κατεβάζεις ένα εικονικό εκτυπωτή (όπως το Microsoft Print to PDF) και κάνεις πρώτα εκεί μια “εικονική εκτύπωση”. Έτσι, βλέπεις το αποτέλεσμα στην οθόνη και αν κάτι πάει στραβά, δεν έχεις ξοδέψει μελάνι ούτε χαρτί — μόνο λίγη από την υπομονή σου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Intertech: Ποιος είναι ο Σπύρος Γιαμάς που απέκτησε το 56,9%
- Το πραγματικό μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα: Στον πόλεμο, όπως στον πόλεμο
- Τι συμβαίνει με Intralot και Optima, ο παφ πουφ Δουζόγλου και ο Λίνκολν, οι νέες business της εφοπλίστριας, ποιοι τραπεζίτες πήγαν στον Στουρνάρα, τα SMS Παπασταύρου και τι γύρευε ο Παπαδημητρίου στο Κολωνάκι (φωτό)
- Εκθεση ΤτΕ: Πώς θα κινηθούν δάνεια, καταθέσεις – Τι φέρνει στις τράπεζες το «Σπίτι μου 2»
