• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    3M: Παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής – «Αναζητά νέες εργασιακές ευκαιρίες»

    • Bloomberg
    Monish Patolawala

    Monish Patolawala (Πηγή: Linkedin)


    Την παραίτησή του υπέβαλε ο οικονομικός διευθυντής της 3M, Monish Patolawala, προκειμένου να «αναζητήσει μια διαφορετική εργασιακή ευκαιρία», μετά τον πρόσφατο διορισμό του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας βιομηχανικών προϊόντων, Bill Brown.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής του CFO.

    Ο Patolawala, ο οποίος θα παραμείνει μέχρι το τέλος του μήνα, εργαζόταν στη θέση του για τέσσερα χρόνια, ενώ βοήθησε την εταιρεία στην απόσχιση της επιχείρησης υγειονομικής περίθαλψης, Solventum.

    Οι αγωγές και ο διακανονισμός

    Πέρσι βοήθησε στη συμφωνία για τον διακανονισμό αγωγών που υποστήριζαν ότι τοξικές χημικές ουσίες είχαν μολύνει τα αποθέματα νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Οι αγωγές ισχυρίζονταν ότι η 3Μ γνώριζε ότι τα PFAS προκαλούν καρκίνο, αναπτυξιακές ανωμαλίες και άλλα προβλήματα υγείας και ότι τα χημικά αυτά μόλυναν τα συστήματα πόσιμου νερού των ΗΠΑ.

    Η 3M ανέφερε τότε ότι θα καταβάλει μεταξύ 10,5 και 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 13 ετών σε δημόσια συστήματα ύδρευσης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον έλεγχο και την επεξεργασία του νερού για PFAS.

    Σημειώνεται ότι οι πολυφθοροαλκυλικές και υπερφθοροαλκυλικές ουσίες (PFAS), γνωστές ως «forever chemicals», έχουν βρεθεί σε εκατοντάδες είδη οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του μακιγιάζ και των χαλιών, και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή επιστρώσεων που απωθούν το νερό, το λίπος και το λάδι.

    Τέλος στις PFAS μέχρι το τέλος του 2025

    Η εταιρεία, η οποία παράγει τα Post-It, την ταινία Scotch Tape και τις μάσκες n95 – μεταξύ άλλων βιομηχανικών προϊόντων – δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι θα σταματήσει την παραγωγή ουσιών PFAS μέχρι το τέλος του 2025.

    «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την 3Μ, το οποίο βασίζεται στις ενέργειές μας που περιλαμβάνουν την εγκατάλειψη της παραγωγής PFOA και PFOS πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, τις πιο πρόσφατες επενδύσεις μας σε υπερσύγχρονη τεχνολογία φιλτραρίσματος νερού στις δραστηριότητες παραγωγής χημικών προϊόντων μας και την ανακοίνωσή μας ότι θα εγκαταλείψουμε κάθε παραγωγή PFAS μέχρι το τέλος του 2025», είχε δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 3Μ Mike Roman.

    Η μετοχή της υποχώρησε περισσότερο από 2% το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουλίου 2024, ενώ υποχωρούσε κατά 1,39% στις 14:47 ώρα Ελλάδος.

    Διαβάστε επίσης: 

    3Μ: Συμβιβασμός 5,5 δισ. δολάρια για το σκάνδαλο με τις προβληματικές ωτοασπίδες

    3M: Απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατά 4,2% το β’ τρίμηνο

    3M: Σχεδιάζει 6.000 απολύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ