• Business

    Οι 14 πιο ασφαλείς τράπεζες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο για να βάλετε τα λεφτά σας


    Με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Deutsche Bank, λόγω των τεράστιων προστίμων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η ασφάλεια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις χώρες – μερικές βρίσκονται εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων- με τις ασφαλέστερες τράπεζες, χρησιμοποιώντας την πρόσφατη έρευνα που κυκλοφόρησε από το World Economic Forum (WEF).

    Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, δεν εμπιστεύονται τα τραπεζικά τους συστήματα μετά την οικονομική κρίση του 2008. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 62η θέση, ενώ οι ΗΠΑ στην 36η, κάτω από τη Γουατεμάλα, την Κολομβία και την Ονδούρα.

    Παρακάτω θα βρείτε τις  χώρες με τις ασφαλέστερες τράπεζες:

    14. Τσεχία – O τσεχικός τραπεζικός τομέας έχει μια ιδιομορφία, καθώς οι ξένοι δανειστές κυριαρχούν στη βιομηχανία. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τους καταναλωτές και έτσι η χώρα τους βρίσκεται στη 14η θέση με τις πιο ασφαλείς τράπεζες παγκοσμίως.

    tsexia

    13. Γουατεμάλα – Το πυκνοκατοικημένο κράτος της Κεντρικής Αμερικής, με 15,5 εκατομμύρια ανθρώπους έχει τρεις βασικούς παίκτες στο τραπεζικό της σύστημα – τη Banco Industrial, τη Banco G & T Continental και τη Banco de Desarrollo Rural. Το WEF θεωρεί τις τράπεζες αυτές αρκετά σταθερές.

    gouatemala

    12. Λουξεμβούργο – Δεν είναι έκπληξη που το Λουξεμβούργο βαθμολογήθηκε τόσο υψηλά, καθώς η χώρα είναι διάσημη για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της. Η Banque et Caisse d’Épargne de l’État αναφέρεται συχνά ως μιας από τις ασφαλέστερες τράπεζες  στον κόσμο.

    louxemboyrgo

    11. Παναμάς – Καθώς η χώρα δεν έχει καμία κεντρική τράπεζα, οι δανειστές Παναμά κινούνται συντηρητικά, με τους κεφαλαιακούς δείκτες να είναι σχεδόν διπλάσιοι από τον ελάχιστο απαιτούμενο μέσο όρο. Παραδοσιακά θεωρείται ως φορολογικός παράδεισος, ενώ η χώρα έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αποτινάξει τις αρνητικές φήμες, μετά την οικονομική κρίση.

    panama

    10. Σουηδία – Παρότι οι δανειστές πιέζονται από την αρνητική πολιτική των επιτοκίων της Riksbank, οι σουηδικές τράπεζες εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα με τις ασφαλέστερες παγκοσμίως,  σύμφωνα με το WEF.

    souhdia

    9. Χιλή – Τον Ιούλιο, ο οργανισμός Fitch υποβάθμισε το τραπεζικό σύστημα της χώρας, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους  Χιλιανούς, σύμφωνα με το WEF.

    xili

    8. Σιγκαπούρη – Η Σιγκαπούρη είναι γνωστή ως ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου και αυτό αντανακλάται στην ευρωστία του τραπεζικού της τομέα.

    sigapouri

    7. Νορβηγία – Έχοντας μια οικονομία που στηρίζεται στο πετρέλαιο, η Νορβηγία έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και τον Αύγουστο, το τραπεζικό της σύστημα υποβαθμίστηκε από τη Moodys. Ωστόσο, οι τράπεζες της χώρας παραμένουν πολύ καλές, σύμφωνα με έρευνα του WEF.

    norvigia

    6. Χονγκ Κονγκ – Ένα άλλο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο, το Χονγκ Κονγκ είναι το “σπίτι” μερικών από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο και όπως είναι φυσικό μερικά από τα ασφαλέστερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο βρίσκονται εκεί.

    Hong Kong

    5. Αυστραλία – Οι αυστηρές ρυθμίσεις του τραπεζικού συστήματος της χώρας βεβαιωθώνουν την ανθεκτικότητά του.

    australia

    4. Νέα Ζηλανδία – Ο τραπεζικός τομέας της Νέας Ζηλανδίας κυριαρχείται από μια ομάδα πέντε οικονομικών παραγόντων. Τα αξιοπρεπή κέρδη και η ανάπτυξη, χωρίς πάρα πολύ ανταγωνισμό, έχουν βοηθήσει τις τράπεζες της χώρας.

    nea zilandia

    3. Καναδάς – Οι καναδικές τράπεζες εδώ και καιρό έχουν γίνει συνώνυμο της σταθερότητας. Η χώρα είχε μόνο δύο μικρές περιφερειακές χρεοκοπίες τραπεζών εδώ και 100 χρόνια, και είχε μηδενικές αποτυχίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης τη δεκαετία του 1930. Πέρυσι, οι τράπεζες της χώρας είχαν θεωρηθεί ως οι ασφαλέστερες παγκοσμίως.

    kanadas

    2. Νότια Αφρική – Η Νότια Αφρική, το λεγόμενο «Big Four» – Standard Bank, FirstRand Bank, Nedbank και Barclays Africa  – κυριαρχούν στον τομέα των καταναλωτών της χώρας και θεωρείται αρκετά ασφαλές, με μια άλλη χώρα να σκοράρει λίγο υψηλότερα.

    notia afrikh

    1. Φιλανδία – Στον τραπεζικό τομέα της Φινλανδίας υπάρχουν συνεταιριστικές και αποταμιευτικές τράπεζες. Πέρυσι κατέλαβε την τέταρτη θέση στην ίδια λίστα, ενώ φέτος βρίσκεται δικαιωματικά στην κορυφή.

    filandia

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Βρετανία κινδυνεύει να καταστρέψει όσα έχει κάνει για την οικονομία και την κοινωνία της με το Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβέρνηση: Τα δίνει όλα στους νέους καναλάρχες. Μαύρο στους παλαιούς άμεσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/giati-kinezi-psachnoun-san-treli-louis-vuitton-hermes-ke-chanel-se-kolonaki-ke-londino/78020



    ΣΧΟΛΙΑ