Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business Of Fashion

Ο οίκος Gucci άνοιξε σχολή – Πώς μπορείτε να εγγραφείτε

Ο οίκος Gucci ίδρυσε το École de l’Amour, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των τεχνικών δεξιοτήτων που συνδέονται με τη χειροτεχνία και την παραγωγή του σήματος στη Φλωρεντία. Μέσα από αυτό το «σχολείο», ο ιταλικός οίκος μόδας προσφέρει διάφορα μαθήματα, ενώ η εκπαίδευση περιλαμβάνει τη σχολή δεξιοτεχνίας και ένα εξάμηνο στο Gucci ArtLab, κατά τη διάρκεια του οποίου οι φοιτητές θα διδαχθούν τον σχεδιασμό προϊόντων και τη διαδικασία παραγωγής δερμάτινων ειδών. Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους λυκείου ή και ανέργους ηλικίας 18 έως 26 ετών, οι οποίοι έχουν «πάθος να κάνουν τα πράγματα με το χέρι». Συγχρόνως, όσοι επιθυμούν να ειδικευτούν στη βιοτεχνία και την παραγωγή παπουτσιών, θα έχουν την ευκαιρία, καθώς ο οίκος αποφάσισε να εμπλουτίσει το πρόγραμμα με ένα τέτοιο μάθημα.

Ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci, δήλωσε: «Η κληρονομιά της Gucci αποτελείται από τους ανθρώπους και τις γνώσεις τους. Η εκπαίδευση είναι η πιο ισχυρή μέθοδος και το πιο δυνατό εργαλείο που έχουμε για να ενισχύσουμε τους ανθρώπους και τα προϊόντα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το École de l’Amour γεννήθηκε από το Gucci ArtLab, το οποίο αντικατοπτρίζει την εταιρική κουλτούρα που χτίζουμε και αναπτύσσουμε: ένας χώρος που προάγει τη μάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ένα εργαστήριο ιδεών, ένα περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε με πάθος».

Η παραγωγική βάση της Gucci, συμπεριλαμβανομένης της Gucci ArtLab, απασχολεί περισσότερους από 2.400 ανθρώπους. Η σχολή ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και έχεο ήδη 60 φοιτητές, ενώ η επόμενη περίοδος εγγραφών αναμένεται να είναι τον Μάρτιο του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το pop-up κατάστημα της Gucci στο Selfridges είναι ένας ροζ παράδεισος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο οίκος Prada αποσύρει προϊόν αξίας $550 μετά από κατηγορίες για ρατσισμό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Diesel ενδιαφέρεται να αγοράσει τον ιταλικό οίκο Roberto Cavalli