Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business Of Fashion

Η πρώτη ανδρική συλλογή ρούχων από την Zeus+Dione

Γιώργος Κορμάς, Mάριος Schwab, Χρήστος Νυφλής

Γιώργος Κορμάς, Mάριος Schwab, Χρήστος Νυφλής

Η πρώτη ανδρική συλλογή ρούχων από την Zeus+Dione είναι πραγματικότητα. Μετά τίς κομψές δημιουργίες για τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου, ήλθε η σειρά για τη δημιουργία συλλογής για τους κομψούς εκπροσώπους του ισχυρού φύλου.

Η Μιμίκα Κολοτούρα με δύο από τα μοντέλα
Η Μιμίκα Κολοτούρα με δύο από τα μοντέλα

Η συλλογή Άνοιξη Καλοκαίρι 2024 υπο την καλλιτεχνική επιμέλεια του Marios Schwab, παρουσιάσθηκε στο Attica City link, όπου για δύο μέρες δημιουργήθηκε ένα pop-up σκηνικό που αποτύπωνε απόλυτα της Zeus+Dione με ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ καθώς και αντικείμενα σπιτιού από την πρόσφατη συλλογή Philoxenia.

Ο Χρύσανθος Πανάς επιλέγει κάποια δημιουργία

Η ανδρική συλλογή αποτυπώνει την μεταμόρφωση της Ελλάδας κατά τις δεκαετίες του ’30, ’40 και ’50, με αναφορές στην ποίηση, το ρεμπέτικο και την αρχιτεκτονική. Φέρνει στο προσκήνιο τις ιστορίες τεχνιτών, αναδεικνύοντας την αξία της ανθρώπινης προσπάθειας, της χειρωνακτικής εργασίας και της δεξιοτεχνίας. Από τις καταδύσεις των Καλυμνίων σφουγγαράδων, μέχρι τα επιδέξια χέρια των μεταλλουργών και χαλκουργών του Πειραιά και της Βόρειας Ελλάδας, ο Schwab χαρτογράφησε ο ποικίλο μωσαϊκό επαγγελμάτων, συνδέοντας τη σπουδαία κληρονομιά των χειροτεχνών με το πνεύμα της σύγχρονης εποχής.

Μάριος Schwab, Μιμίκα Κολοτούρα, και ο Αλέξης Πατέλης με τον σύζυγό του
Μιχάλη

Η συλλογή περιλαμβάνει κοστούμια από λινό, κλασικά pinstriped μοτίβα και κομμάτια που μεταβαίνουν από τη γυναικεία στην ανδρική συλλογή. Το ανάγλυφο ‘Σπαθωτο’ βαμβακομέταξο, το σχέδιο-έμβλημα της μάρκας που κατασκευάζεται στο Σουφλί αποκλειστικά για την Zeus+Dione από τη Silk Line Μουχταρίδης Α.Ε. διαμορφώθηκε σε κλασικές διαχρονικές σιλουέτες.

Σε συνεργασία με το Design House MINAS by Prometheus δημιουργήθηκαν ασημένια κουμπιά και μεταλλικές λεπτομέρειες ενώ τα υποδήματα τύπου fisherman κατασκευάσθηκαν σε συνεργασία με τα Ancient Greek Sandals.

Η Ιωάννα Σακελλαρίου με ένα μοντέλο

Παραβρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες, εκπρόσωποι του τύπου, της μόδας και της τέχνης ενώ παρόντες ήταν οι δύο Αθηναίοι κατασκευαστές χειροποίητων κοστουμιών, οι Χρήστος και Αντώνης Νυφλής από τον οίκο Χριστάκης και ο Βασίλης Μπουρτσάλας από το Bespoke Athens σε συνεργασία με τους οποίους δημιουργήθηκαν τα sur mesure κομμάτια τα συλλογής.

Και βέβαια το ποτό της βραδιάς, η premium Patron Tequila, τιμήθηκε δεόντως από τους καλεσμένους.

H συνεργασία του Schwab με τον οίκο Χριστάκης δημιούργησε το πουκάμισο ‘Pera’ με έμπνευση από τα ιστορικά αρχεία του οίκου και την Κωνσταντινούπολη ενώ το εργαστήριο Bespoke Athens δημιούργησε σακάκια σε γραμμή κλεψύδρας με αναφορές στα ’30.

Διαβάστε επίσης:

Λιάγκας και Τσιμτσιλή σε άγρια κόντρα για τον… γάμο του Κασσελάκη και τον Αργυρό

Poseidon Marine Supplies: Νέος σταθμός στη Βαρκελώνη

Βρετανία: Δεκάδες πρόσωπα και οργανισμοί θεωρούνται ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου το 2017