ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Chanel No. 5 και το μικρό μαύρο φόρεμα πρόκειται να αποκτήσουν μια βρετανική χροιά.
Σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στο μετα Brexit Ηνωμένο Βασίλειο, ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel αφήνει τα διεθνή κεντρικά του γραφεία στη Νέα Υόρκη για ένα καινούριο σπίτι στο Λονδίνο.
Αντί να τα ενσωματώσει στις παριζιάνικες ρίζες του, ο οίκος θα μετακινήσει τη διεθνή ομάδα του στο Λονδίνο, μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το BBC. Αιτιολογώντας την απόφασή της, ο οίκος Chanel επικαλέστηκε αφενός την κεντρική θέση της πόλης και αφετέρου τα «ισχυρά πρότυπα σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης», σύμφωνα το ρεπορτάζ.
«Είναι υπέροχο που η Chanel μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της για τον κόσμο στο Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη», ανέφερε στο Tweeter η Margot James, υπουργός Ψηφιακών Και Δημιουργικών Βιομηχανιών. «Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την παραγωγικότητα του».
Great that @CHANEL are moving their global HQ to London from New York. A real vote of confidence in the UK and its amazing creatives #CreativityIsGREAT?? https://t.co/0O4xguvpah
— Margot James (@margot_james_) September 10, 2018
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγους μήνες αφότου ο γαλλικός οίκος άνοιξε τα βιβλία του για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας πωλήσεις 10 δισ. δολαρίων την περασμένη χρονιά. Αυτό επιτρέπει στην Chanel να ανταγωνιστεί τον ηγέτη της πολυτέλειας Louis Vuitton – ο οποίος, θα έπρεπε να πούμε ότι διατηρεί ακόμη τα διεθνή κεντρικά γραφεία του στο Παρίσι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Δασμοί ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
- «Έμφραγμα» προκάλεσαν στο Blue Star Mykonos 220 επιβάτες από την Ικαρία που πήγαιναν Πειραιά, αλλά έκοψαν εισιτήρια για Σύρο
- Καιρός: Σκόνη, βροχές και 25 βαθμούς Κελσίου
- ΟΑΣΘ: Σε τροχιά ανανέωσης ο στόλος των λεωφορείων
