ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θεωρήθηκε μια στιγμή εκσυγχρονισμού για τη βασιλική οικογένεια. Ήταν ένας συγκερασμός πολιτισμών και, παρότι βαθιά βυθισμένος στην παράδοση, υπήρξαν αρκετά στοιχεία που ξέφυγαν από το αναμενόμενο. Ένα από αυτά ήταν το φόρεμα της νύφης που περίμενε να δει όλος ο κόσμος. Και δεν ήταν ένα παραμυθένιο νυφικό.
Η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξε ένα απλό, γεωμετρικό σχέδιο του Givenchy που ήταν απίστευτα κομψό. Φτιαγμένο από μεταξωτό κρεπ με ανοιχτή λαιμόκοψη που σταματούσε ακριβώς στην άκρη των ώμων. Το συμπλήρωνε ένα πέπλο μήκους πέντε μέτρων από μεταξωτό τούλι διακοσμημένο με λουλούδια κεντημένα στο χέρι.
Εντυπωσιακές εμφανίσεις στον βασιλικό γάμο έκαναν και άλλοι οίκοι μόδας, χάρη στους πολλούς και διάσημους προσκεκλημένους στην τελετή. Εμφανίσεις που είχαν κάτι από χολιγουντιανό κόκκινο χαλί. Η Serena Williams φορούσε ένα ροζ φόρεμα Versace, η Amal Clooney Stella McCartney και η Priyanka Chopra ένα γκρι κοστούμι της Vivienne Westwood. Άλλα η μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Μέγκαν.
Η επιλογή νυφικού ενδύματος για έναν βασιλικό γάμο είναι τεράστια υπόθεση για τον σχεδιαστή που το υπογράφει, δεδομένου ότι η βασιλική οικογένεια ασκεί τεράστια επιρροή και σε θέματα μόδας. Όταν η Κέιτ Μίντλετον, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ή η Μαρκλ, φορούν κάτι δημοσίως, αυτό γίνεται αμέσως μόδα. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα των μικρών πριγκιπόπουλων.
Για τους ίδιους τους σχεδιαστές, δεν έχει σημασία μόνο το χρήμα που εισρέει στα ταμεία του οίκου τους, αλλά και η αναγνώριση. Το 2011, η Κέιτ Μίντλετον φόρεσε ένα νυφικό της Σάρα Μπάρτον, της creative director του οίκου Alexander McQueen. Την ίδια χρονιά, η Μπάρτον «σάρωσε» τα βραβεία μόδας.
Οι κριτικοί μόδας λάτρεψαν την επιλογή της Μέγκαν Μαρκλ. Η Βανέσα Φρίντμαν των New York Times είπε, χαρακτηριστικά, πως «ήταν όλα όσα έλπιζε ο κόσμος».
Μετά την τελετή, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ανέβηκαν σε μια άμαξα, χαιρέτισαν τα πλήθη και επέστρεψαν για το γεύμα με τους καλεσμένους τους που κι αυτό έσπασε το κατεστημένο. Η βρετανική μοναρχία φαίνεται πως μπαίνει για τα καλά στον 21ο αιώνα…