• Bons Vivants

    Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη: Στο παράλληλο σύμπαν της Αμπαριώτου

    Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη: Στο παράλληλο σύμπαν της Αμπαριώτου

    Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη, ζεύγος Πίττα, Άννα Αμπαριώτου


    Η Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη στην γκαλερί της CITRONNE στην Αθήνα παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Άννας Αμπαριώτου με τίτλο Η Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία.

    Στα εγκαίνια οι θεατές παρείσφρησαν σε μια σύνθετη παρουσίαση από ψηφιακά έργα και κεραμικά γλυπτά. Σε αυτήν αποτυπώνεται η διαδικαστική προσπάθεια της ‘Αννας Αμπαριώτου να ιχνηλατίσει και να συλλάβει, τον άλλον, αδιόρατο κόσμο.

    Ο εκτεταμένος τίτλος λειτουργεί ως ψηφίδα της καθεαυτής εικαστικής σύνθεσης. Παραπέμπει στην αρχική σύλληψη της καλλιτεχνικής αναζήτησης.

     

    Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και Παράλληλη Πεζοπορία

    Η Άννα Αμπαριώτου προσδιορίζει την «Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα» ως το χώρο και το χρόνο που επιτρέπει κανείς στον εαυτό ώστε να αντιληφθεί, να κατανοήσει και να αξιολογήσει την πραγματικότητά του, παρελθόν, παρόν του.

    «Παράλληλη Πεζοπορία» αντιστοίχως θεωρεί η ίδια το χρόνο και το χώρο που δίνει κανείς στον εαυτό του για να ζήσει με τη διαύγεια στην οποία οδηγούν όσα έχει ανακαλύψει.

    Στοιχεία φαντασία και ρεαλισμού

    Στη CITRONNE Gallery η Άννα Αμπαριώτου αναπτύσσεται εγκατάσταση η οποία επιχειρεί να εκφράσει το κυρίαρχο αφήγημά της. Εμπεριέχει εξίσου στοιχεία φαντασίας όσο και ρεαλισμού.

    Η συνύπαρξη αυτή αναδεικνύει στον θεατή μια σύνθετη πραγματικότητα, όπως την προσλαμβάνει και την εξελίσσει η υποκειμενικότητα. Τα έργα της Άννας Αμπαριώτου παραπέμπουν σε ένα απολύτως ιδιωτικό παράλληλο σύμπαν, με ελεύθερη ερμηνευτική προσέγγιση της καθημερινής πορείας των ανθρώπων. Ο θεατής καλείται να αποκρυπτογραφήσει αυτήν την προσωπική εικαστική γλώσσα.

    Επαναπροσδιορισμώς θεμελιακών σχέσεων

    Ο επιμελητής της έκθεσης Κώστας Πράπογλου θεωρεί ότι με τα έργα αυτά «γινόμαστε μάρτυρες μιας ανταλλαγής φιλοσοφικών νοημάτων, αμφισβητούμε, διαπραγματευόμαστε και επαναπροσδιορίζουμε τη συνύπαρξη και τη σχέση μας με το περιβάλλον και την ίδια τη φύση».

    Η γκαλερί CITRONNE πλαισιώνει και συμμετέχει στην καλλιτεχνική αυτή «διαπραγμάτευση».

    Η έκθεση συνοδεύεται από τη δίγλωσση έκδοση The Art of Doing Nothing and the Parallel Hiking – Η Τέχνη του να Μην Κάνεις Τίποτα και η Παράλληλη Πεζοπορία.

    Κείμενα: Άννα Αμπαριώτου,Έφη Κασούρα, Κώστας Πράπογλου, Τατιάνα Σπινάρη.

    Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου με την Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη και τη Ζέττα Αντσακλή

    Πληροφορίες

    ΑΝΝΑ ΑΜΠΑΡΙΩΤΟΥ
    Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
    Επιμέλεια: Κώστας Πράπογλου
    Εγκαίνια: Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024 | 19:00 – 22:00
    Διάρκεια: 16 Μαΐου – 29 Ιουνίου 2024
    Ωράρια Λειτουργίας: Τρί, Πέμ, Παρ: 11.00 – 20.00 και Τετ, Σάβ: 11.00 – 16.00

    CITRONNE Gallery – Αθήνα
    Πατριάρχου Ιωακείμ 19, 10675 Αθήνα | 4ος όροφος
    (+30) 210 7235 226
    [email protected]
    https://citronne.com/



    ΣΧΟΛΙΑ