• Bons Vivants

    Η Louis Vuitton σερβίρει στο Saint-Tropez

    Οι Chefs Arnaud Donckele και Maxime Frédéric είναι υπεύθυνοι του μενού στο περίφημο White 1921 Hotel.

    Οι Chefs Arnaud Donckele και Maxime Frédéric είναι υπεύθυνοι του μενού στο περίφημο White 1921 Hotel


    Η Louis Vuitton άνοιξε ξανά το εποχικό της εστιατόριο στο Saint-Tropez της Γαλλίας. Το εστιατόριο βρίσκεται στην ακτή, μεταξύ του Vieux Port και της Place des Lices, σε απόσταση αναπνοής από το κατάστημα της, που βρίσκεται στο White 1921 Hotel.σαντ τρ

    Επίσημα γνωστό με το όνομα «Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton», το εστιατόριο πήρε το όνομά του από τους δυο διάσημους σεφ που δημιούργησαν το μενού. Και οι δύο με καταγωγή από τη Νορμανδία, οι Donckele και Frédéric ανέλαβαν τα ηνία του εστιατορίου την περασμένη σεζόν και επιστρέφουν φέτος για δεύτερη φορά, στον πλέον ανακαινισμένο χώρο.

    Ο Donckele, ο νεότερος σεφ στην ιστορία που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τοπικά υλικά για να φτιάξει πιάτα ταυτόχρονα ρουστίκ και δημιουργικά που αντικατοπτρίζουν την περιοχή της Προβηγκίας στην οποία βρίσκεται το Saint-Tropez.

    Ο Frédéric, εν τω μεταξύ, χρησιμοποιεί το ταλέντο του για να πειραματιτεί με διαχρονικά γαλλικά επιδόρπια, όπως η πάβλοβα (με βατόμουρο) ή το κέικ παγωτού (φτιαγμένο με vacherin, ένα είδος τυριού από αγελαδινό γάλα).

    Εκτός από το μενού, το εστιατόριο των μόλις 40 θέσεων, έχει λάβει την ετήσια αναμόρφωσή του. Εναλλάσσοντας τις μπλε αποχρώσεις της περασμένης σεζόν, το κοραλί – συγκεκριμένα η απόχρωση από τη συλλογή LV By the Pool Resort – εμφανίζεται σε όλα τα καθίσματα, τη διακόσμηση και τα σερβίτσια. Το ευδιάκριτο μονόγραμμα LV διακοσμεί το χώρο, ενώ οι λουλουδένιες πορτοκαλί λεπτομέρειες παραπέμπουν στη Γαλλική Ριβιέρα.

    Να σημειωθεί πως η Vuitton άνοιξε το πρώτο της καφέ -εστιατόριο το 2020 στην εμβληματική μπουτίκ της στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Ακολούθησαν τα επόμενα σε Τσενγκντού (Κίνα), Ντόχα (Κατάρ) και Παρίσι, όπου ο Frédéric μάλιστα διευθύνει τον εκθεσιακό χώρο LV Dream.

    Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton
    29 Rue François Sibilli
    White 1921 Hôtel
    Saint-Tropez, France 83990

    Διαβάστε επίσης:

    Στην υπερμεγέθη αυτή Birkin μπορείτε να ξαπλώσετε

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Χρηματιστήριο» των custom made αθλητικών παπουτσιών

    Η BMW παρουσιάζει το πρώτο της high fashion αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από τη Naomi Campbell



    ΣΧΟΛΙΑ