• Bons Vivants

    Κωνσταντίνος Κακανιάς, Ιλεάνα Μακρή: Αγώνας για την Ελίζα

    Rianna + Nina

    Rianna + Nina


    Ως γνωστόν, η Ιλεάνα Μακρή υποστηρίζει το σωματείο Ελίζα (κατά της κακοποίησης του παιδιού). Η περίφημη σχεδιάστρια υψηλής κοσμηματοποιίας συνεργάζεται τώρα με τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Κακανιά και τη διεθνή εταιρεία μόδας Rianna + Nina για να ενισχύσει τους ευγενείς σκοπούς του.

    Καλεί στη φερώνυμη μπουτίκ της (Ιleana Μakri) δημιουργούς ιδιαίτερης ακτινοβολίας για μία capsule collection -συλλογή ρούχων περιορισμένου αριθμού για το καλοκαίρι.

    Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς θα επέμβει στα σχέδια της εταιρείας Rianna + Nina, ήτοι των Ριάνα Κούνου και Νίνα Κουν. Πρόκειται για ιδιαίτερη επιμειξία. Τα έντονα χρωματιστά τυπώματα του οίκου μόδας θα μετουσιωθούν με τα αναγνωρίσιμα μοτίβα του ζωγράφου.

    η κυρία Τεπενδρή

    Σνομπ και αφελής

    Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς επινόησε την κυρία Τεπενδρή -πλέον διεθνούς ακτινοβολίας- η οποία πρωταγωνίστησε σχεδόν σε όλες τις ζωγραφικές συνθέσεις του. Η καρτουνίστικη, στερεοτυπική φιγούρα, σνομπ και λίγο αφελής, αγαπήθηκε ως ποπ σύμβολο, το εικαστικό αντίστοιχο της Μαντάμ Σουσού. Η σκωπτική, σκιτσογραφική προσέγγιση του Κωνσταντίνου Κακανιά στα έργα με πρωταγωνίστρια την κυρία Τεπενδρή, δεν επέτρεψαν στους λιγότερο μυημένους να αντιληφθούν τη ζωγραφική δεξιοτεχνία του.

    Ο περιζήτητος Κωνσταντίνος Κακανιάς εργάζεται στην Αμερική, αλλά κάθε τόσο επανέρχεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

    Από την άλλη, η Ριάνα Κούνου διάγραψε επίσης μια σπάνια τροχιά για να εξακοντιστεί στην Ευρώπη. Από την μπουτίκ στο Κολωνάκι με τα βίντατζ ρούχα (ορίζονται ως τέτοια όσα έχουν ηλικία πάνω από είκοσι έτη), μετοίκησε το 2009 στο (πάντα καλλιτεχνικά πρωτοποριακό) Βερολίνο. Εκεί αποθησαύριζε αναλοίωτα και διαχρονικής αισθητικής ρούχα από όλο τον κόσμο.

    Κάποια στιγμή απέκτησε πελάτισσα τη Νίνα Κουν, που τότε εργαζόταν ως διευθύντρια μάρκετινγκ στις γαλλικές Galeries Lafayette. Η τελευταία τής πρότεινε μάλιστα να συνεργαστούν ιδρύοντας τον δικό τους οίκο μόδας. Χαρακτηριστική, ρετρό αισθητική, ανακυκλωμένα υλικά, βιωσιμότητα, αποτέλεσαν τις ιδρυτικές αρχές του Rianna + Nina. Διαθέτουν τώρα μπουτίκ στο Παρίσι και στο Marbella Club Hotel στην Ισπανία.

    Σε αυτό το δημιουργικό δίδυμο έχει αφιερώσει σελίδα του και το Forbes, ακόμη και η Emily in Paris έχει φορέσει δημιουργίες τους. Πόση καταξίωση ακόμη;

    Ιλεάνα Μακρή

    Τα ρούχα τους (με αρκετά τσιμπημένες τιμές πλέον στα διαδικτυακά πολυκαταστήματα) έχουν φορεθεί από τον Τζάρεντ Λέτο έως την Μαντόνα. Η Vogue ονόμασε την εταιρεία πρότυπο γυναικείας επιχειρηματικότητας το 2019.

    Ένα ίνδαλμα

    Για την Ιλεάνα Μακρή, χρειάζεται ειδικό αφιέρωμα.

    Για πολλά χρόνια υπήρξε η αγαπημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων των πιο εκλεπτυσμένων και πρωτοποριακών Αθηναίων. Σχεδόν σαν κρυφό τους μυστικό, με το ημιυπόγειο κατάστημά της αρχικά στην οδό Χάριτος στο Κολωνάκι (ιδρύθηκε το 1985, το πρώτο και μοναδικό concept store τη δεκαετία του 1990).

    Κόρη πολιτικής οικογένειας, αγαπημένο κορίτσι της μόδας στο θρυλικό, νεουορκέζικο Studio 57 στα νιάτα της, όπου χόρευε δίπλα στην Μπιάνκα Τζάγκερ.

    Σήμερα, η εταιρεία της Ileana Makri Fine Jewelry απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση. Η ίδια παραμένει ίνδαλμα. Λίγες Αθηναίες υπάρχουν σαν την Ιλεάνα Μακρή.

    Πληροφορίες

    Η κολεξιόν Rianna + Nina με σχέδια του Κωνσταντίνου Κακανιά θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου από τις 12:00 ως τις 20:00 στο κατάστημα Ileana Makri Store.

    Διεύθυνση: Πατριάρχουν Ιωακείμ 13 – 15 στο Κολωνάκι.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Μαζωνάκης: Ναός κοσμημάτων με την Ιλεάνα Μακρή

    Πολυχρόνης Κουτσάκης: Το τένις, ο έρωτας και ένας φόνος

    Έφη Γιατίλη Βακάκη, Μπερνάρ Αρνό και Fendi: Μόδα και Τέχνη



    ΣΧΟΛΙΑ