• Bons Vivants

    Η Αντζελίνα Τζολί πουλάει μία Ferrari 250 GT του 1958 μέσω του οίκου Christie’s

    • Bloomberg
    Αντζελίνα Τζολί

    Αντζελίνα Τζολί


    Μια vintage Ferrari της Αντζελίνα Τζολί θα πουληθεί στο «Exceptional Sale» του οίκου δημοπρασιών Christie’s στις 20 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

    Η Τζολί είναι η σημερινή ιδιοκτήτρια της Ferrari 250 GT του 1958 με αμάξωμα από την Pininfarina SpA, επιβεβαίωσε ο οίκος Christie’s.

    Το μαύρο κουπέ που διαθέτει ζάντες με συρμάτινες ακτίνες είναι το 11ο από τα 353 του είδους του που κατασκευάστηκαν από το 1955 έως το 1960, σύμφωνα με τον κατάλογο της πώλησης.

    Ωστόσο, πολλές λεπτομέρειες γύρω την Ferrari παραμένουν ασαφείς, συμπεριλαμβανομένων βασικών στοιχείων που σχετίζονται με την προέλευσή της, τη μηχανική της κατάσταση και πόσα εξαρτήματα του οχήματος είναι αυθεντικά.

    Η σειρά μοντέλων Ferrari 250 GT κουπέ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 1958 και διέθεταν έναν 12κύλινδρο κινητήρα 240 ίππων με εξαιρετικά προηγμένα καρμπυρατέρ Weber.

    Το σπορ δίθυρο αντικατέστησε τα κουπέ Boano και Ellena της Ferrari και ανέδειξε τις νέες δυνατότητες του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina, ο οποίος είχε πρόσφατα ανοίξει το εργοστάσιό του στο Grugliasco της Ιταλίας και ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει μεγαλύτερο όγκο παραγωγής.

    Εκπρόσωπος του οίκου Christie’s επιβεβαίωσε σε ένα τηλεφώνημα και μέσω ανταλλαγής email ότι το αυτοκίνητο διατηρεί τον αρχικό του κινητήρα, αλλά «πιθανότατα» βάφτηκε ξανά το 1978 από το αρχικό χρώμα του λευκού και του μπλε. Το αρχικά μαύρο εσωτερικό έχει αλλάξει σε κόκκινο.

    Το οδόμετρο δείχνει 64.244 μίλια, αν και δεν ήταν σαφές αν αυτά τα μίλια ήταν τα αρχικά. Ο οίκος Christie’s αρνήθηκε να πει πόσο καιρό η ηθοποιός είχε στην κατοχή της το αυτοκίνητο ή αν το είχε χρησιμοποιήσει ποτέ. Ο οίκος δημοπρασιών αναμένει ότι η αξία του θα κυμανθεί από 600.000 ευρώ (662.000 δολάρια) έως 800.000 ευρώ.

    1958 FERRARI 250 GT Coupé Pininfarina φωτό: Christie’s

    Η μέση αξία των μοντέλων Ferrari 250 GT του 1958 έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο, από 525.000 δολάρια για ένα μοντέλο σε καλή κατάσταση τον Οκτώβριο του 2023, σε 410.000 δολάρια για το ίδιο σήμερα, σύμφωνα με την Hagerty Inc.

    Η πτώση των τιμών αντικατοπτρίζει την γενικότερα πτώση της αγοράς συλλεκτικών αυτοκινήτων. Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών από τις πωλήσεις του Αυγούστου στο Monterey μειώθηκαν κατά 8% σε σχέση με το 2023.

    Η προσφορά της Ferrari έρχεται μετά την είδηση της επικείμενης εξαγοράς από την Christie’s του διακεκριμένου οίκου δημοπρασιών αυτοκινήτων Gooding & Co., που αποσκοπεί στη διαφοροποίηση των επιλογών οίκου σε μία περίοδο κατά την οποία η αγορά τέχνης αποδυναμώνεται.

    Η εταιρεία σταμάτησε να διατηρεί τμήμα δημοπρασιών αυτοκινήτων το 2007, αλλά κατά καιρούς εξακολουθούσε να πουλά οχήματα ως μέρος συγκεκριμένων συλλογών.

    Κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης το 2022, πούλησε μία Aston Martin DB5 που χρησιμοποιούσε κασκαντέρ από την ταινία του James Bond, No Time to Die, για περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Gooding & Co. δεν συμμετέχει στην πώληση της Ferrari 250 GT, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Christie’s.

    Το αυτοκίνητο της Τζολί θα εκτεθεί στο κοινό στις 14, 16 και 20 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Christie’s στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Globe-Trotter παρουσιάζει τη limited-edition «007 Goldfinger»

    Η LVMH έκλεισε συμφωνία χορηγίας με την Formula 1 – Aντικατέστησε την Rolex

    Τομ Μπρέιντι: O θρύλος του NFL πουλά σε δημοπρασία ρολόγια και αναμνηστικά αξίας 11 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ