• Bons Vivants

    Christina O: H θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση πωλείται στην τιμή των 90 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Η θαλαμηγός Christina O πηγή: boatinternational.com

    Η θαλαμηγός Christina O Πηγή: boatinternational.com


    Προς πώληση διατίθεται, για μία ακόμη φορά, η εμβληματική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, που έχει μετονομαστεί σε Christina O, έναντι 90 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία Morley Yachts.

    Στο 99,1 μέτρων σκάφος έχουν φιλοξενηθεί επιφανείς πολιτικοί, επιχειρηματίες, ηθοποιοί του Χόλιγουντ, όπως οι Μέριλιν Μονρόε, Λιζ Τέιλορ, Γκρέις Κέλι, Φραν Σινάτρα, Μαρία Κάλλας, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Γουίνστον Τσώρτσιλ και Τζον Φ. Κένεντι.

    @mononews.gr #christinao #sale #yacht #yachts #aristotelisonassis #onassis #morleyyachts #jacquelinekennedyonassis #jacquelinekennedy #news #greece #fy #fyp ♬ Business Uplifting Motivation – ZydSounds

    Κατασκευάστηκε το 1943 ως φρεγάτα Stormont (GRT 1602) και ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πήρε μέρος στην Μάχη του Ατλαντικού και στην Απόβαση της Νορμανδίας.

    Christina O, Πηγή: boatinternational.com

    Ο Αριστοτέλης Ωνάση την αγόρασε το 1954 σε τιμή scrap, έναντι 34.000 δολαρίων και στη συνέχεια ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ.

    Το ναυπηγικό σχέδιο ήταν του Γερμανού αρχιτέκτονα Καζάρ Πίναου, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός ανήκει στον Κώστα Καράμπελα. Η πιο πρόσφατη ανακαίνιση της θαλαμηγού έγινε το 2022.

    Πηγή: boatinternational.com

    Οι επόμενοι ιδιοκτήτες, μετά τον Ωνάση, ήταν ο επιχειρηματίας και φίλος της οικογένειας Ωνάση, Ιωάννης Παύλος Παπανικολάου, που ξόδεψε περίπου 50 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση της θαλαμηγού και στη συνέχεια μία κοινοπραξία Ιρλανδών επιχειρηματιών, που δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο μεγαλοδικηγόρο Ivor Fitzpatrick, ο οποίος επένδυσε σημαντικά κεφάλαια για την ολοκληρωμένη ανακαίνιση του σκάφους. Στη συνέχεια το διέθεσε προς ναύλωση.

    Πηγή: boatinternational.com
    Πηγή: boatinternational.com

    Δύο από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά του σκάφους εδώ και δεκαετίες, είναι η πισίνα με τα μωσαϊκά, η οποία μετατρέπεται σε πίστα χορού και τα σκαμπό του μπαρ με επένδυση από δέρμα φάλαινας, με υποπόδια φτιαγμένα από τα δόντια του ζώου.

    Πηγή: boatinternational.com
    Πηγή: boatinternational.com

    Η Christina O μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 34 άτομα σε 17 καμπίνες, ανακαινισμένες σε παρόμοια διακόσμηση με την αρχική, που είχε επιλέξει η Τζάκι Ωνάση.

    Το πλούσιο εσωτερικό της περιέχει ακόμη το πιάνο Steinway που χρησιμοποιούσαν ο Φρανκ Σινάτρα και η Μαρία Κάλλας όταν την επισκέπτονταν, ενώ η σουίτα του Ωνάση διαθέτει τζάκι από όνυχα και κρυστάλλινα φωτιστικά Baccarat.

    Η λαμπερή κυκλική σκάλα του γιοτ διαθέτει vintage κιγκλίδωμα από όνυχα και ασήμι.

    Πηγή: boatinternational.com
    Πηγή: boatinternational.com

    Υπάρχουν καταλύματα για έως και 39 άτομα πλήρωμα, αν και σύμφωνα με το ναυλομεσίτη, η θαλαμηγός μπορεί να κάνει παράκτιες κρουαζιέρες με έως και 157 επιβαίνοντες.

    Διαβάστε επίσης:

    «Christina O»: Στην Κω η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση – Μισθώνεται $700.000 την εβδομάδα (βίντεο)

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος και Golden Goose: Η μόδα και η Τέχνη

    Το Λονδίνο βάζει την Τέιλορ Σουίφτ στο μουσείο – Έκθεση στο Βικτόρια και Άλμπερτ



    ΣΧΟΛΙΑ