ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντιμέτωπος με έντονες πιέσεις ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ακύρωσε τις προγραμματισμένες πωλήσεις κοσμημάτων της αείμνηστης συλλέκτριας, Χάιντι Χόρτεν.
Ορισμένοι εβραϊκοί κύκλοι ισχυρίστηκαν ότι ο οίκος Christie’s είχε προσπαθήσει να κρύψει πληροφορίες για τον σύζυγο της Χόρτεν, Χέλμουτ Χόρτεν, ο οποίος ήταν μέλος του Ναζιστικού Κόμματος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σημειώνεται ότι η ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων 700 τεμαχίων της Χόρτεν, ήταν η μεγαλύτερη και πιο πολύτιμη συλλογή του είδους της στον κόσμο που θα έβγαινε σε δημοπρασία, ενώ θα μπορούσε να διατεθεί για περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε ανακοινώσει ο οίκος Christie’s.

Η διαμάχη εντάθηκε τους τελευταίους μήνες και κυρίως μετά τον Μάιο, όταν ο οίκος διοργάνωσε δημοπρασία στη Γενεύη για την πώληση των κοσμημάτων και προγραμμάτισε δεύτερο γύρο τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο οίκος Christie’s πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω πωλήσεις κοσμημάτων της Χόρτεν.
Η εξαιρετική συλλογή ανήκε στην Αυστριακή δισεκατομμυριούχου Χάιντι Χόρτεν, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 81 ετών με περιουσία 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.
Δείτε όλη τη συλλογή εδώ
Διαβάστε επίσης:
Yalco: Στο 19,87% το ποσοστό του Σωκράτη Κωνσταντίνου
Δημήτρης Παπαδημητρίου: Ο εφοπλιστής που δίνει ζωή στη Σχοινούσα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Μητέρα εντόπισε κρεμασμένο τον 31χρονο γιό της
- Κατερίνα Μπατζελή: «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια, είμαι εντός γραμμή του κόμματος»
- Νετανιάχου: Θα αυξηθεί η πίεση στη Χαμάς, γιατί «αποδίδει» – Καλεί την οργάνωση να καταθέσει τα όπλα
- Νησιά Τόνγκα: Σεισμός 7 Ρίχτερ, κίνδυνος για τσουνάμι στον νότιο Ειρηνικό
