Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Anant Ambani: Ο πιο φαντασμαγορικός γάμος στον κόσμο – 134 ημέρες εορτασμών, 1.200 καλεσμένοι και ατελείωτη χλιδή

Radhika Merchant και Anant Ambani

Ο Anant Ambani και η αρραβωνιαστικιά του, Radhika Merchant, παντρεύονται στις 12 Ιουλίου

Ο πολυσυζητημένος γάμος του Anant Ambani, γιου του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας Mukesh Ambani, και της αρραβωνιαστικιάς του, Radhika Merchant, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου, αποτελώντας την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν πριν από 134 ημέρες.

Μια τριήμερη γιορτή τον Μάρτιο με τη συμμετοχή της Ριάνα και επισκέψεις στον προσωπικό ζωολογικό κήπο της οικογένειας, μία πολυτελής κρουαζιέρα από το Παλέρμο στο Πορτοφίνο τον Μάιο, μία συναυλία με κεντρικό πρόσωπο τον Justin Bieber αποτελούν μερικές από τις εντυπωσιακές pre-wedding εκδηλώσεις.

Στον γάμο θα παρευρεθούν περίπου 1.200 άτομα – ανάμεσά τους αναμένεται να είναι η Hillary Clinton και ο Boris Johnson, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τη λίστα των καλεσμένων, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Gautam Adani, ο δεύτερος πλουσιότερος μεγιστάνας της Ασίας, είναι επίσης πιθανό να παραστεί στην τελετή.

Οι καλεσμένοι – των οποίων οι προσκλήσεις είχαν τη μορφή μικροσκοπικών ναών με χρυσά είδωλα ινδουιστικών θεών – θα απολαύσουν εκατοντάδες πιάτα. Πολλά από αυτά έχει επιμεληθεί η σύζυγος του Ambani, Nita, και περιλαμβάνουν ινδικές σπεσιαλιτέ street food.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γαμήλιες φαντασμαγορικές τελετές στον κόσμο και αποτελεί απόδειξη της ολοένα και αυξανόμενης περιουσίας των μεγιστάνων της Ασίας, οι οποίοι προετοιμάζουν την μαζική μεταφοράς του πλούτου τους στους κληρονόμους τους.

Ο γάμος του Anant είναι ο πιο εντυπωσιακός εκ των τριών παιδιών των Ambanis μέχρι στιγμής, καθώς πρόκειται για την τελευταία γαμήλια γιορτή πριν η επόμενη γενιά αναλάβει τη διοίκηση του οικογενειακού επιχειρηματικού ομίλου που δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της ινδικής οικονομίας, από το πετρέλαιο έως τις τηλεπικοινωνίες.

Όχι ότι οι προηγούμενοι γάμοι ήταν λιγότερο εντυπωσιακοί: Η Μπιγιονσέ έκανε την εμφάνισή της σε αυτόν της Isha Ambani το 2018 μετά από μια τελετή αρραβώνων στη λίμνη Κόμο.

Ο Mukesh Ambani, με καθαρή περιουσία περίπου 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατάσσεται στην 11η θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Οι διάδοχοι του Mukesh Ambani

Ο γάμος του Anant πραγματοποιείται λίγο μετά την απόφαση του Mukesh Ambani να καταρτίσει λεπτομερώς ένα ξεκάθαρο σχέδιο διαδοχής για τα τρία παιδιά του, προκειμένου αυτά να μοιραστούν την αυτοκρατορία της Reliance Industries. Με την ελπίδα να αποφύγει την διαμάχη που προέκυψε μεταξύ αυτού και του μικρότερου αδελφού του για τον έλεγχο της οικογενειακής περιουσίας.

Ο Anant, 29 ετών, θα είναι υπεύθυνος για τη νεοσύστατη επιχείρηση πράσινης ενέργειας του ομίλου, καθώς ο όμιλος διαφοροποιείται πέρα από τα ορυκτά καύσιμα. Η Isha, η μοναδική κόρη, επιβλέπει τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, ενώ ο Akash, ο μεγαλύτερος γιος, διευθύνει τις ψηφιακές επιχειρήσεις.

Οι pre-wedding εκδηλώσεις

Στα highlights της προηγούμενης εβδομάδας περιλαμβάνονταν μία συναυλία του Καναδού τραγουδιστή Justin Bieber και μια ομαδική χορευτική παράσταση από τους ίδιους τους Ambanis σε τραγούδια Bollywood. Πρόκειται για την παραδοσιακή ινδουιστική μουσική τελετή πριν από τον γάμο, που ονομάζεται Sangeet.

Επίσης, σε μια φιλανθρωπική κίνηση, η οικογένεια Ambani διοργάνωσε έναν μαζικό γάμο για 50 ζευγάρια από μη προνομιούχες οικογένειες στα περίχωρα της Βομβάης, προσφέροντας δώρα όπως μετρητά, κοσμήματα, είδη κουζίνας και οικιακές συσκευές.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου, με ένα pre-wedding πάρτι, στο οποίο παρευρέθηκαν καλεσμένοι υψηλού προφίλ, όπως ο Mark Zuckerberg της Meta Platforms, ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, ο Larry Fink συνιδρυτής της BlackRock, ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai και ο πρόεδρος της Saudi Aramco, Yasir Al Rumayyan.

Ο κατάλογος των προσκεκλημένων υπογραμμίζει την αυξανόμενη παγκόσμια επιρροή της Reliance και τις συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συνάψει με αυτά τα βαριά ονόματα.

Ακολούθησε μία τετραήμερη εκδήλωση σε ένα κρουαζιερόπλοιο στο Παλέρμο της Ιταλίας, με στάσεις σε όλη τη Μεσόγειο, που μάλιστα σε ορισμένες γραφικές περιοχές προκάλεσε την ενόχληση των κατοίκων.

Διαβάστε επίσης:

Ο γάμος της χρονιάς: Oι μεγιστάνες της Wall Street και της Silicon Valley στην Ινδία για το pre-wedding πάρτι

Σπας Ρούσεφ: Ποιος είναι ο Βούλγαρος μεγιστάνας που παντρεύει την κόρη του στη βίλα – παλάτι στο Πόρτο Χέλι

Christina O: H θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση πωλείται στην τιμή των 90 εκατ. ευρώ